Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Management Solid Grooves ontslagen na onderzoek dodelijk steekincident

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Management Solid Grooves ontslagen na onderzoek dodelijk steekincident
Het uitvoerend management van Apenkooi, de festivalorganisator van het Solid Grooves festival in Amsterdam, is na de uitkomsten van een intern onderzoek naar de gebeurtenissen op het festival ontslagen. Daar overleed de 21-jarige Jimmy Schepers na een steekincident op het festivalterrein. Het bleek dat de organisatie veel meer kaarten had verkocht dat was toegestaan, meldt NU.nl.

Op 28 mei dit jaar brak tijdens festival Solid Grooves een ruzie uit. Daarbij werd de 21-jarige Jimmy Schepers gestoken en overleed later. Er staan drie verdachten terecht.

Het was de aanleiding voor een intern onderzoek. Daarbij zijn ‘ernstige tekortkomingen’ geconstateerd, aldus aandeelhouder en festivalorganisator ID&T.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de organisatie niet voldeed aan alle voorwaarden om een festivalvergunning te krijgen. Ook zijn er ‘aanzienlijk meer’ kaarten verkocht dan was toegestaan. Het Parool laat weten dat er bijna 7.500 kaarten zijn gescand, terwijl er een maximum van 5.000 gold.

“Het is duidelijk dat er nieuw leiderschap nodig is om de nodig verbeteringen door te voeren”, meldt ID&T in een persbericht. Zij leveren geen verder commentaar.

Hoop fout

Het OM zag al dat er een hoop fout ging tijdens heet festival. Het betreft een steekincident, dus de daders hebben ongezien een wapen op het terrein weten te krijgen. Ook zouden er mensen naar binnen zijn gekomen zonder een kaartje.

Volgens het OM was het groepje verdachten op ‘rooftocht’. Zij ontkennen alle drie dat zij betrokken waren bij het incident. De volgende zitting is op 14 november.

06 december '23 (13:18)

Pieten dit jaar minder geschminkt volgens KOZP

Bij sinterklaasvieringen worden pieten steeds minder geschminkt. Op scholen, in winkels en bij bedrijven komen bijna alleen nog roetveegpieten langs. Dat concludeert Kick Out Zwarte Piet (KOZP) na een landelijke monitoring afgelopen sinterklaasperiode. Bij intochten valt volgens de groep nog de meeste vooruitgang te boeken.

06 december '23 ( 9:00)

Strengere handhaving geluidsoverlast Paradiso mogelijk einde van popzaal

Directeur Geert van Itallie vreest het einde van de Amsterdamse popzaal Paradiso als er door de gemeente strenger wordt gehandhaafd op geluidsoverlast rondom het pand. Dat bevestigt hij tegen het ANP nadat er dinsdag een rechtbankverslag was verschenen in Het Parool.

05 december '23 (13:31)

Film over Amy Winehouse april 2024 in Nederlandse bioscoop

De film Back to Black, over het leven van de overleden zangeres Amy Winehouse, is volgend jaar vanaf april in de bioscoop te zien. De première is in het Verenigd Koninkrijk en Polen op 12 april, vanaf 18 april draait de film ook in Nederland.

05 december '23 (10:35)

Brancheverenigingen klaar voor Dag van de Recreatie

Aankomende woensdag 6 december organiseert FNV Recreatie de Dag van de Recreatie. Dit jaar ni het Archeon in Alphen aan den Rijn. Daar wordt de dag gewijd aan de ontwikkeling van werknemers in de recreatiesector. Het is een vervolg op het congres ‘Recreatie terug op de kaart’ van afgelopen jaar, waarin werkgevers, onderwijs en medewerkers centraal stonden. Natuurlijk is iedereen welkom bij het middaggedeelte van de dag. Dat is van 12:30 tot 17:00 uur, meldt HISWA-RECRON. Onder andere zij staan er helemaal klaar voor. 

05 december '23 ( 9:02)

Marcel en Gijs solliciteren naar titel Mediapersoon van het Jaar

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zien zich volgende week wel uitgeroepen worden tot Mediapersoon van het Jaar. Het duo solliciteerde er maandagavond in hun NPO 3-talkshow Van Roosmalen & Groenteman nadrukkelijk naar.

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.