Beekse Bergen onthult winterevenement ‘Light Safari’

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Aankomende winter organiseert Safaripark Beekse Bergen een evenement vol licht en kleur: Light Safari. Tijdens de avondopeningen lopen bezoekers een wandelroute langs kleurrijk verlichte dieren, bloemen en planten. Light Safari is te bezoeken vanaf donderdag 7 december tot en met 25 februari, meldt het safaripark. 

Rens Willemsen, General Manager van Beekse Bergen: “De route is onderverdeeld in verschillende kleurzones waarin je als bezoeker wordt meegenomen in een wereld vol lichtgevende flora en fauna. Verschillende dieren krijgen een lichtgevend evenbeeld en we leggen het nut van kleur in de natuur spelenderwijs uit langs de route.” Tijdens de hele periode is het park gehuld in winterse sferen met gezellige verlichting en kampvuren. Ook is er een winterplein met een schaatsbaan en meerdere foodtrucks.

Samenwerking concept en uitvoering

Het evenement is een samenwerking tussen Beekse Bergen en Talpa Network. “Samen zijn we op zoek gegaan om de bezoekers een unieke ervaring te bieden en zo zijn we op dit concept gekomen. De aantrekkingskracht van licht op de mens speelt hierbij een belangrijke rol”, aldus Willemsen.

Kaartverkoop

Van donderdag 7 december tot en met 25 februari is de Light Safari te bezoeken. Beekse Bergen is verlicht van 17.00 tot 21.30 uur op donderdag tot en met zondag. In de kerst- en voorjaarsvakantie is het evenement dagelijks te bezoeken.

De kaartverkoop ging gisteren van start via de website van Beekse Bergen. Het park is voor dit evenement ook in de avond geopend. Light Safari is niet inbegrepen bij de reguliere dagentree. Het is wel mogelijk om een combinatieticket te kopen.