Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ann Goldstein stopt als directeur Stedelijk Museum

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
(Novum) - Ann Goldstein vertrekt op 1 december als artistiek directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dat meldt het museum woensdag. Goldstein, die in 2010 directeur werd, vindt haar werk voor het museum voltooid. Het museum is volgens haar klaar voor een nieuwe artistiek directeur.

"Het was een voorrecht om voor dit mooie instituut te werken, verantwoordelijk te zijn voor de heropening, nadat het museum bijna negen jaar gesloten was en om te wonen en te werken in een samenleving die de essentiële aanwezigheid van het Stedelijk zo diep waardeert", schrijft Goldstein in een verklaring. Volgens haar heeft het museum bijna een jaar na heropening zijn doel bereikt door een 'volledig functionerend internationaal museum te zijn met een tentoonstellingskalender voor de komende twee jaar'.

Goldstein blijft na haar vertrek als directeur wel actief in het museum. Zo blijft ze betrokken bij de door het Stedelijk ontwikkelde tentoonstelling Mike Kelley, die onder meer naar het MoMA PS1 in New York en The Museum of Contemporary Art (MOCA) in Los Angeles gaat.

Speculaties dat de Amerikaanse terugkeert naar het museum voor moderne kunst in Los Angeles, waar zij tot 2009 werkte, ontkent een woordvoerder. " Haar toekomst ligt open. Er is geen sprake van een andere functie. Zij gaat zich beraden op wat zij de komende tijd gaat doen", aldus de zegsvrouw. Directeur van het MOCA Jeffrey Deitch kondigde in juli zijn vertrek aan.

Ann Goldstein verwierf meer dan vijftienhonderd werken voor de collectie van het Stedelijk. Haar aanwinsten bestonden onder meer uit werken van Nederlandse en internationale kunstenaars en vormgevers, zoals Rineke Dijkstra en Marlene Dumas. Voor de heropening van het museum vorig jaar openden onder Goldsteins verantwoordelijkheid onder meer de tentoonstellingen Beyond Imagination, Works in Place, Mike Kelley, Aernout Mik, Jo Baer en Lucy McKenzie.

De raad van toezicht van het Stedelijk Museum denkt in de eerste helft van volgend jaar een nieuwe directeur aan te stellen. Algemeen directeur Karin van Gilst zal tot die tijd taken waarnemen.

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.