Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bløf bewerkt laatste opname Ramses Shaffy

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
(Novum) - Bløf is aan de slag gegaan met de laatste opname van Ramses Shaffy. Dat heeft platenmaatschappij Universal maandag bekendgemaakt. Het duet Eiland van Weleer verschijnt op de nieuwe cd LEEF!, waarvoor verschillende artiesten een nummer van de in 2009 overleden Shaffy hebben bewerkt. De cd komt 6 september uit.

Shaffy ging voor zijn dood de studio in om een aantal van zijn bestaande liedjes opnieuw op te nemen, maar heeft deze vanwege zijn slechte gezondheid nooit af kunnen ronden. Omdat de zanger dit jaar 80 jaar zou zijn geworden, zijn de oude opnames van de plank gehaald en zijn verschillende Nederlandse artiesten gevraagd om het album af te maken.

Bløf heeft het nummer Eiland van Weleer voorzien van muziek en deels een nieuwe tekst. Het is een duet geworden van frontman Paskal Jakobsen en Ramses. "Wij zijn zeer vereerd dat we aan dit speciale eerbetoon aan Ramses Shaffy hebben mogen meewerken", laat Peter Slager, bassist van Bløf, weten in een verklaring. "Helemaal omdat we de beschikking kregen over de laatste opnames die Shaffy nog gemaakt heeft."

Herman van Veen componeerde speciaal voor Shaffy het stuk In Zijn Laatste Dagen. Liesbeth List heeft Ik Denk over Je Na Amsterdam opgenomen, een lied van Ramses dat zij nog nooit eerder heeft gezongen. Ook onder anderen De Dijk, Frank Boeijen, Tim Knol, Alderliefste, Boudewijn de Groot en Paul de Leeuw leveren een bijdrage.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.

19 februari '24 (11:13)

The Waterboys en Birdy komen in mei naar Zuiderpark Live

The Waterboys en Birdy zijn toegevoegd aan de line-up van de Haagse festivalreeks Zuiderpark Live. De Britse rockband staat op zaterdag 18 mei in het park. De eveneens Britse singer-songwriter Birdy betreedt het podium op 11 juli. Kaarten voor de concertreeks gaan vrijdagochtend in de verkoop.

19 februari '24 (10:54)

Bryan Adams in oktober te zien in Rotterdam Ahoy

Bryan Adams geeft op vrijdag 4 oktober een concert in Rotterdam Ahoy. De Canadese zanger doet de havenstad aan met zijn So Happy It Hurts-tour, meldt concertorganisator MOJO maandag. Kaarten voor de show zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

16 februari '24 ( 8:41)

Voorjaarsvakantie van start in noorden en midden van Nederland

De voorjaarsvakantie begint vrijdagmiddag voor scholen in het midden en het noorden van het land. Onder die regio's vallen de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, een groot deel van Gelderland en een enkele gemeente in Noord-Brabant.