Noorderzon Performing Arts Festival Groningen 2013 ten einde, 150.000 bezoekers, diepe buiging voor 800 vrijwilligers en publiek

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
Groningen - De 23e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is gisteren, 25 augustus, afgesloten met minimaal een evenaring van het recordaantal van 150.000 bezoekers. Zowel het festivalhart in het Noorderplantsoen als de vele DownTown-locaties in de binnenstad werden goed bezocht. De kaartverkoop voor het internationale hoofdprogramma verliep zonder uitzonderingen uitstekend, met een gemiddelde bezettingsgraad van meer dan 85%. Ook de rest van de kaarten gingen als warme broodjes over de Noorderzon toonbank. In totaal verkocht Noorderzon meer dan 50.000 kaartjes aan een breed en divers publiek, los van de tienduizenden bezoekers die naar het festival kwamen voor het vrij toegankelijke (muziek)programma in het Noorderplantsoen.

Noorderzon is uitermate trots op deze memorabele festivaleditie, die werd georganiseerd met hulp van meer dan 800 vrijwilligers! Een overweldigend aantal hardwerkende individuen zonder wie het festival simpelweg niet kan bestaan. Een diepe buiging is op zijn plaats!
 
Eveneens een diepe buiging voor het publiek dat wederom heeft uitgeblonken in avontuurlijkheid, nieuwsgierigheid en uitbundigheid. De unieke Groningse combinatie tussen hedendaags podiumkunstenfestival en laagdrempelig zomerfeest heeft weer veel (internationale) gasten versteld doen staan.