Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring
De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

Zettai, opgericht in maart 2019, is een innovatief jazztrio met Thijmen Schoute op toetsen, Florean Kruijswijk Jansen op basgitaar en Eva Korse op drums. Ze brengen een verrassende mix van muzikale invloeden en hechten veel waarde aan artistieke vernieuwing. De composities worden vaak opgebouwd vanuit een symfonische structuur, met heldere contrasten tussen de delen. Het trio haalt bovendien inspiratie uit een breed scala aan muziekstijlen als hiphop, funk, soul, gospel, Braziliaanse en klassieke muziek. Wat ook opvalt is de invloed die je hoort uit de typische game- en animé-soundtracks afkomstig uit Japan. 

Virtual reality en gaming

Muziek kan volgens Zettai gepresenteerd worden op vele verschillende manieren. Met hun nieuwste projecten Fight Your Inner Demons en Dreams I Have onderscheidt Zettai zich door het gebruik van virtual reality en gaming. 

Fight Your Inner Demons bestaat uit acht nummers, met bijbehorende virtuele ruimtes die naadloos in elkaar overlopen bij het wisselen van de muziekstukken. In plaats van simpelweg mee te spelen met vooraf opgenomen video's, maakt het trio een live VR-ervaring waarbij een mimespeler (Pleuni Veen) interactief met de band optreedt. Het publiek zit midden in de actie. Wat de mimespeler ziet in haar VR-bril, ziet het publiek ook op een groot projectiescherm en kruipt als het ware in het hoofd van de performer. Aan ieder van de acht stukken ligt een verhaal of demon ten grondslag; verhalen over hoe je te verhouden tot tradities, of tot het wonen in een buurt vol sociale problemen. Fight Your Inner Demons is in de periode van 29 september t/m 2 december te zien in Amsterdam bij zaal 100, Salon de Ijzerstaven, De Tempel, Sexyland World en Vrijburcht. De ticketverkoop loopt via de verschillende podia. 

Artistieke videogame als clip

Daarnaast kondigt Zettai in het verlengde van Fight Your Inner Demons een ander opmerkelijk project aan: een artistieke videogame die in de plaats komt van een traditionele videoclip bij een nieuw uit te brengen single Dreams I Have. Met de game, ontwikkeld door twee makers uit Nijmegen, nodigt Zettai het publiek uit om op een interactieve manier naar de single te luisteren, die enkel in zijn geheel beluisterd kan worden door de game helemaal uit te spelen. Dreams I Have wordt op 26 januari 2024 gepresenteerd in Willemeen Arnhem. 

Afbeelding: Zettai

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.

28 november '23 (10:34)

De eerste Disney Markt van Noord-Nederland komt naar Meppel

Je verzint het zo gek niet of ze hebben er wel een product van in Disney-stijl. Van keycords en spelden tot babykleding en drinkbakken voor honden. En dat is straks voor het eerst ook te koop in het noorden van het land. In Meppel wordt volgend jaar namelijk de eerste Disneybeurs van het noorden georganiseerd, meldt RTV Drenthe.

28 november '23 ( 9:14)

Hanna Verboom biedt week lang gratis klimaatfilms aan

Cinetree, het filmplatform van Hanna Verboom, biedt een week lang gratis films over het klimaat aan. Het initiatief vindt plaats in het kader van het Cinetree Tomorrow Filmfestival dat deze week plaatsvindt. Verboom organiseert het evenement samen met Hivos, een organisatie die zich inzet voor een betere wereld.

28 november '23 ( 8:55)

Nickelback komt in mei naar Ziggo Dome met Europese tour

De Canadese rockband Nickelback heeft een nieuwe Europese tournee aangekondigd. De rockers komen met de Get Rollin' Tour ook voor een show naar Nederland. Op 26 mei staat de groep in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.