Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Veronica blaast 2 Meter Sessies nieuw leven in

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
(Novum) - Muziekprogramma 2 Meter Sessie keert terug op televisie. Vanaf volgende week zondag presenteert Jan Douwe Kroeske het programma weer, dat sinds 1987 op radio en televisie bestaat. Dat maakte Veronica vrijdag bekend.

Kroeske vindt het 'fantastisch' dat Veronica zijn muziekprogramma oppikt. "Ik ben gegrepen door het enthousiasme dat zendermanager Mark Bruitsman op tafel gooide om 2 Meter Sessies bij Veronica binnen te halen." Bruitsman noemt het programma 'legendarisch'. "Dat is vooral te danken aan de tomeloze inzet en kunde van Jan Douwe Kroeske, die al die jaren door is gegaan met opnames. Ik zie het daarom ook als een eer voor Veronica dat we deze geweldige reeks voort kunnen zetten."

2 Meter Sessies begon in april 1987 bij de NPS. Het muziekprogramma verhuisde verschillende keren en kwam zodoende bij onder meer de VARA en RTL 5 terecht. In 2010 kwam het tv-programma terecht bij de zender Het Gesprek, waar muzikale gasten in 2 Meter Sessies in Gesprek in het omvangrijke archief van het programma doken. Het Gesprek staakte zijn uitzendingen halverwege 2010. Televisieaanbieder Ziggo zond vervolgens een aantal nieuwe sessies uit op een digitaal kanaal.

"Toen 2 Meter Sessies enige tijd geleden op televisie stopte, besloten we op internet door te gaan als multimediaal platform", legt Kroeske uit. "Op onze vernieuwde site en via Facebook en Twitter zijn we onze loyale achterban blijven triggeren met nieuwe, interessante muziek."

De nieuwe reeks op televisie start met een archiefuitzending van Foo Fighters. Nieuwe opnames met nieuw talent staat echter ook in de nieuwe reeks centraal. Zo nam Mister and Mississippi na hun optreden op Lowlands een 2 Meter Sessie op en is The Boxer Rebellion in september te gast in de studio.

28 februari '24 (12:19)

Eerste special guest Heroes Dutch Comic Con bekend

De eerste special guest die is aangekondigd voor de aankomende zomereditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht is David Tennant. De Schotse acteur is op zaterdag 22 en zondag 23 juni bij het popcultuurevenement aanwezig, maakte de organisatie woensdag bekend.

27 februari '24 (12:04)

Eerste aankondigingen Mysteryland: Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw

Onder anderen Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw zijn de eerste aangekondigde acts die op de line-up van Mysteryland staan deze zomer. Het dancefestival vindt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september plaats op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

27 februari '24 (11:33)

Shows Toppers botsen met mogelijke play-offs Ajax

Ajax moet een ander onderkomen zoeken als er aan het einde van het seizoen play-offs om Europees voetbal moeten worden gespeeld. In de Johan Cruijff ArenA vinden eind mei de concerten van De Toppers plaats, en die kunnen dat niet zomaar verplaatsen, laat de manager van de groep weten.

27 februari '24 ( 9:35)

Oudste poppodium in Rotterdam ondergaat metamorfose

Het bekende Rotterdamse poppodium Baroeg in het Spinozapark wordt na 43 jaar volledig op de schop genomen. Het wordt een drastische verbouwing, die je eigenlijk niet eens een verbouwing kunt noemen. Het volledige pand wordt afgebroken en heropgebouwd, met een nieuw uiterlijk. Hiermee moet het oude poppodium toekomstbestendig worden. Aanvang van de afbraak is in de zomer, meldt RTV Rijnmond.

27 februari '24 ( 8:51)

Tijdens finale Songfestival organiseert Leeuwarden groot feest

In Leeuwarden wordt op 11 mei een groot evenement georganiseerd rondom de finale van het Eurovisie Songfestival. Op het plein Oldehoofsterkerkhof wordt de uitzending live uitgezonden en zijn er verschillende optredens, is maandag bekendgemaakt.

27 februari '24 ( 8:47)

Rechter: gemeente Amsterdam moet geluidsoverlast Paradiso opnieuw meten

De gemeente Amsterdam moet opnieuw metingen doen naar geluidsoverlast van het poppodium Paradiso, oordeelde de rechter maandag. Drie omwonenden hadden een zaak aangespannen om geluidsoverlast door publiek op straat, door laden en lossen en door muziek. De geluidsmetingen die de gemeente hiernaar heeft gedaan zijn onnauwkeurig en moeten opnieuw, aldus de rechter.

26 februari '24 (15:05)

Japanse band Otoboke Beaver naar Paradiso

De Japanse garagepunkband Otoboke Beaver komt komende zomer voor een concert naar Nederland. Dat heeft platenlabel Damnably Records laten weten aan de fans op het muziekplatform Bandcamp.

26 februari '24 (12:01)

Armin van Buuren 'ongelooflijk blij' met eerste editie A State of Trance in Rotterdam

Armin van Buuren kijkt met plezier terug op de eerste editie van zijn evenement A State of Trance in Rotterdam. De dj zegt maandag in een persbericht dat het een "speciaal" weekend was.

26 februari '24 ( 9:18)

Nóg een concert van Usher in Amsterdam

De kaartverkoop voor de concerten van Usher loopt blijkbaar goed. De Amerikaanse zanger geeft volgend jaar nog een concert in Amsterdam. Usher heeft een vierde show op 26 april toegevoegd, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.