Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel Nederlanders reizen komende weken naar München voor Oktoberfest

Door ANP
schedule 5 min
Veel Nederlanders reizen komende weken naar München voor Oktoberfest
Veel Nederlanders reizen komende weken naar het Duitse München om daar Oktoberfest te vieren. Het enorme volksfeest begint zaterdag en duurt tot dinsdag 3 oktober. Bij NS International en busvervoerder FlixBus zijn in deze periode meer kaarten van en naar München geboekt.

NS International ziet tijdens Oktoberfest een zeer sterkte stijging in de kaartverkoop van en naar München. "We zien dat de bestemming populair is, het valt ook echt op", zegt een woordvoerster. Het is volgens haar "zeer aannemelijk" dat de populariteit te maken heeft met Oktoberfest.

Daarnaast zijn veel Nederlanders van plan naar Oktoberfest te gaan met een FlixBus. Een woordvoerder van de busvervoerder spreekt van een "significante" stijging in de ticketverkoop. Het gaat om duizend extra reizigers tussen Nederland en München, al kan Flixbus niet met zekerheid zeggen of zij allemaal naar het volksfeest gaan. "Vanaf Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam zijn 15 tot 17 procent meer passagiers dan in een normale periode", laat de zegsman weten.

Reispakket

Bij Oktoberfest.nl kunnen feestgangers een compleet reispakket naar München boeken. Directeur John Zut meldt dat dit jaar tussen de duizend en tweeduizend mensen dat bij hem hebben gedaan. Hij is nog niet helemaal volgeboekt, maar hij verwacht wel dat dit gaat gebeuren. "De laatste weken zijn er altijd mensen die last minute bellen."

Het aantal boekingen is volgens hem afgelopen jaren gelijk gebleven. Wel vragen mensen vaker een offerte aan. "Mensen besluiten soms in Nederland te blijven omdat accommodaties in München erg duur zijn", aldus Zut. Vooral jongeren haken daarom af.

Zes miljoen bezoekers

De organisatie van het Oktoberfest in München verwacht volgens het Duitse persbureau DPA dit jaar zeker zes miljoen bezoekers van over de hele wereld, vaak gekleed in lederhosen of dirndl. Dat zouden er meer zijn op de editie van vorig jaar, het eerste Oktoberfest sinds de coronapandemie. Dit jaar zijn zonnige herfstdagen voorspeld, terwijl vorig jaar het slechte weer voor minder bezoekers zorgde. Ook duurt het festival dit jaar twee dagen langer.

Bezoekers betalen vanwege de inflatie gemiddeld 6 procent meer voor een biertje dan vorig jaar. Bier kost nu tussen de 12,60 en 14,90 euro per liter. Wel is er gratis water.

In Nederland zijn komende weken ook verschillende, kleinere Oktoberfesten. Zut ziet dat het feest in München de afgelopen tien jaar bekender is geworden in Nederland en dat meer mensen Oktoberfest daar willen vieren.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.