Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel Nederlanders reizen komende weken naar München voor Oktoberfest

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Veel Nederlanders reizen komende weken naar München voor Oktoberfest
Veel Nederlanders reizen komende weken naar het Duitse München om daar Oktoberfest te vieren. Het enorme volksfeest begint zaterdag en duurt tot dinsdag 3 oktober. Bij NS International en busvervoerder FlixBus zijn in deze periode meer kaarten van en naar München geboekt.

NS International ziet tijdens Oktoberfest een zeer sterkte stijging in de kaartverkoop van en naar München. "We zien dat de bestemming populair is, het valt ook echt op", zegt een woordvoerster. Het is volgens haar "zeer aannemelijk" dat de populariteit te maken heeft met Oktoberfest.

Daarnaast zijn veel Nederlanders van plan naar Oktoberfest te gaan met een FlixBus. Een woordvoerder van de busvervoerder spreekt van een "significante" stijging in de ticketverkoop. Het gaat om duizend extra reizigers tussen Nederland en München, al kan Flixbus niet met zekerheid zeggen of zij allemaal naar het volksfeest gaan. "Vanaf Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam zijn 15 tot 17 procent meer passagiers dan in een normale periode", laat de zegsman weten.

Reispakket

Bij Oktoberfest.nl kunnen feestgangers een compleet reispakket naar München boeken. Directeur John Zut meldt dat dit jaar tussen de duizend en tweeduizend mensen dat bij hem hebben gedaan. Hij is nog niet helemaal volgeboekt, maar hij verwacht wel dat dit gaat gebeuren. "De laatste weken zijn er altijd mensen die last minute bellen."

Het aantal boekingen is volgens hem afgelopen jaren gelijk gebleven. Wel vragen mensen vaker een offerte aan. "Mensen besluiten soms in Nederland te blijven omdat accommodaties in München erg duur zijn", aldus Zut. Vooral jongeren haken daarom af.

Zes miljoen bezoekers

De organisatie van het Oktoberfest in München verwacht volgens het Duitse persbureau DPA dit jaar zeker zes miljoen bezoekers van over de hele wereld, vaak gekleed in lederhosen of dirndl. Dat zouden er meer zijn op de editie van vorig jaar, het eerste Oktoberfest sinds de coronapandemie. Dit jaar zijn zonnige herfstdagen voorspeld, terwijl vorig jaar het slechte weer voor minder bezoekers zorgde. Ook duurt het festival dit jaar twee dagen langer.

Bezoekers betalen vanwege de inflatie gemiddeld 6 procent meer voor een biertje dan vorig jaar. Bier kost nu tussen de 12,60 en 14,90 euro per liter. Wel is er gratis water.

In Nederland zijn komende weken ook verschillende, kleinere Oktoberfesten. Zut ziet dat het feest in München de afgelopen tien jaar bekender is geworden in Nederland en dat meer mensen Oktoberfest daar willen vieren.

28 mei '24 (15:02)

Neem voor de zekerheid een poncho mee naar Dauwpop en Amsterdam Open Air

Bezoekers van festival Dauwpop in Hellendoorn moeten komend weekend rekening houden met een nat en modderig terrein. Volgens Weeronline is er vrijdag en zaterdag geregeld zon, maar komt het ook tot buien.

28 mei '24 (10:21)

René van Meurs op tournee met nieuwe voorstelling

René van Meurs gaat op tournee met zijn nieuwe voorstelling genaamd Noodzakelijk kwaad. "Ik ga vanaf oktober bijna 100 keer op tour met mijn nieuwe show", schrijft Van Meurs in een bericht op Instagram. De première is op 23 januari volgend jaar in Theater Diligentia in Den Haag.

28 mei '24 ( 8:57)

Anouk heeft nieuw voorprogramma voor concerten na annulering sor

Een 'opwarm-dj' verzorgt vrijdag en zaterdag het voorprogramma bij de concerten van Anouk in de Ziggo Dome. Dat laat een woordvoerder van concertorganisator MOJO maandag weten aan het ANP. Eind april gaf artiest sor aan niet langer als voorprogramma te willen optreden, onder meer omdat Anouk in een discussie op sociale media meerdere keren het n-woord had gebruikt.

27 mei '24 (13:18)

Tweede show Nicki Minaj in Ziggo Dome vooralsnog ongewijzigd

De arrestatie van Nicki Minaj afgelopen weekend op luchthaven Schiphol lijkt geen gevolgen te hebben voor de rest van haar tour. Ook het optreden van de rapper aanstaande zondag in de Ziggo Dome gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat aan het ANP weten dat "niks erop wijst" dat het tweede optreden van de zangeres in ons land geen doorgang kan vinden.

27 mei '24 (11:21)

London Grammar staat dit najaar in Ziggo Dome

De Britse band London Grammar komt op zondag 3 november naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO laat weten dat de kaarten voor het concert op vrijdag 31 mei in de verkoop gaan via Ticketmaster.

27 mei '24 (10:18)

Van Gogh Village Museum wint publieksprijs Beste gebouw van Nederland

Architectenbureau Diederendirrix heeft met het Van Gogh Village Museum de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste gebouw van Nederland’ van de BNA Architectenprijs. De jury looft het eigentijdse ontwerp van het gebouw dat tegelijkertijd trouw is aan de unieke historie en omgeving. De Van Gogh Sites Foundation en het Van Gogh Village Museum zijn als opdrachtgever en gebruiker enorm vereerd met de prijs en beschouwen deze als een terechte architectonische hommage aan één van ’s werelds grootste kunstenaars. 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.