Cultuurcentrum Heerlen breidt collectie uit

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Cultuurcentrum Schunck in Heerlen opent het nieuwe cultuurseizoen eind deze maand met een aantal nieuwe aanwinsten. Vier kunstenaars maakten voor deze gelegenheid werken die aansluiten op de bestaande collectie Nederlandse schilderkunst van na 1950.

Zo is vanaf 24 augustus een monumentale muurschildering van Jan van der Ploeg te zien. De schildering wordt gemaakt in de stijl van het opvallende pand van het cultuurcentrum, dat bekendstaat onder de naam Glaspaleis. De schildering wordt van kelder tot nok in het trappenhuis aangebracht, als verbinding tussen de verdiepingen.

Verder maakt kunstenaar David Bade portretten van Heerlense prominenten en minder bekende inwoners van Heerlen, die aan de collectie van Schunk worden toegevoegd. Verder maakt John Körmeling in het najaar een kroonluchter die de verschillende disciplines in het centrum met elkaar verenigt en kunstenaar en muzikant Andreas Emenius bouwt met onder meer film en geluid een 'wereld waarin het publiek kan opgaan'.

Cultuurinstelling Schunck werd in 2003 geopend in het pand dat de familie Schunck in 1934 liet bouwen als warenhuis. De collectie in het centrum bestaat onder meer uit werk van Marlene Dumas en Luc Tuymans.