Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Evenementen en festivals nemen dit weekend hittemaatregelen

Door ANP
schedule 6 min
Evenementen en festivals nemen dit weekend hittemaatregelen
Verschillende evenementen en festivals nemen komend weekend maatregelen in verband met de verwachte hitte. In een groot deel van het land wordt het in het weekend overdag warm, met hier en daar tropische temperaturen van 30 graden.

Het Twentse festival Tuckerville is al voorbereid op de hoge temperaturen. Net als in andere jaren is er gratis drinkwater beschikbaar, maar er zijn ook extra kraantjes bijgeplaatst. Volgens een woordvoerder helpt ook de locatie mee. "We hebben het geluk dat er heel veel bomen zijn. Enerzijds mooi voor het decor, maar ook nog lekker koel." Ook is er gratis zonnebrandcrème beschikbaar. Het gratis festival Appelpop in Tiel laat weten de weersituatie goed in de gaten te houden. Mocht het nodig zijn, dan worden er waterpunten gecreëerd waar gratis water gehaald kan worden.

Ook het festival Smeerboel in Utrecht heeft maatregelen getroffen. Er zijn extra waterpunten geplaatst en meer schaduwplekken gemaakt, laat een woordvoerder weten. Ook hier is gratis zonnebrandcrème beschikbaar. Daarnaast mogen bezoekers waterpistolen tot 15 centimeter groot meenemen. Het festival roept bezoekers op om af en toe de schaduw op te zoeken.

Noodscenario

Ook verschillende hardloopevenementen nemen voorzorgsmaatregelen. Zo laat de KLG Parelrun, die op zondag in Eersel wordt gehouden, weten dat er een noodscenario is als de temperatuur tijdens de wedstrijd de 25 graden overschrijdt. Als dat gebeurt, zullen de routes voor 10 en 15 kilometer worden geannuleerd. Ook wordt gezorgd voor regelmatige verzorgingsposten zodat deelnemers goed gehydrateerd blijven.

De organisatie van RUN Winschoten op zaterdag doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van deelnemers. "Maak zaterdag tijdens het lopen gebruik van de verzorgingsposten, de watertappunten van het Waterbedrijf Groningen, ga even wandelen en maak gebruik van de EHBO-posten als je je niet goed voelt. Luister naar je lichaam en pas het tempo aan", schrijft de organisatie in een bericht op Facebook. "Wij zijn verantwoordelijk voor de organisatie, maar neem in deze ook je eigen verantwoordelijkheid."

De Singelloop in Enschede, op zondag, raadt deelnemers aan voldoende te blijven drinken en zich niet te warm te kleden. "Doe het bij warm weer een tikkeltje rustiger aan", schrijft de organisatie, die verder aanraadt te stoppen als het te veel is. De organisatie van de Halve Marathon Oostland van zondag heeft vrijdag een laatste overleg met betrokken (hulpverlenings)diensten. Mogelijk wordt de halve marathon ingekort of kunnen de deelnemers aan de halve marathon alleen de 10 kilometer lopen.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.

19 september '23 (10:33)

Karel Gerlach en Qucee in jury van fietsrace op water in Den Haag

Goldband-zanger Karel Gerlach, rapper Qucee, YouTuber Sophie Milzink en mountainbiker Fabio Wibmer nemen plaats in de jury van Red Bull Stalen Ros, een fietsrace op het water in de Prinsessegracht in Den Haag. De race, die zaterdag plaatsvindt, wordt op 8 oktober uitgezonden op SBS6. Jan Versteegh en Giel de Winter presenteren het evenement.

19 september '23 ( 9:07)

Acda en De Munnik komen weer met nieuwe muziek

Thomas Acda en Paul de Munnik komen deze week weer met een nieuwe single. Het duo maakte via Instagram bekend dat hun nieuwe nummer Tussendoor op donderdag verschijnt.