Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zomers weer tijdens komend festivalweekend

Door ANP
schedule 4 min
Zomers weer tijdens komend festivalweekend
Wie komend weekend naar een festival gaat, krijgt overdag te maken met zomerse temperaturen. Weeronline waarschuwt wel dat het in de avond kan afkoelen. Naast zonnebrand is het dus verstandig om ook wat extra kleding mee te nemen naar bijvoorbeeld Appelpop of Smeerboel.

Het hele weekend is het overdag warm, met hier en daar zelfs tropische temperaturen. Ook in de avond blijft het lang aangenaam, maar als de zon zo rond 20.15 uur is ondergegaan, kan het koud aanvoelen, ook al daalt de temperatuur maar tot een graad of 18 à 20. Wie op een festivalterrein of camping overnacht moet rekening houden met mogelijke mist aan het begin van de dag.

Tiel is vanaf vrijdagavond het decor van Appelpop, een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. Ook dit jaar worden er 150.000 muziekfans verwacht. Als de eerste act op vrijdagavond om 17.00 uur begint, is het nog tropisch warm. Dat blijft zo tot zonsondergang. Het kwik daalt dan snel naar de 20 graden.

Misty Fields

Op vrijdag trapt ook het festival Misty Fields af in natuurgebied De Grote Peel bij Heusden. Ook daar worden tropische temperaturen rond de 30 graden verwacht. De organisatie heeft al laten weten dat er voor extra tappunten voor drinkwater wordt gezorgd en dat de bezoekers drinkflesjes mee mogen nemen naar het festivalterrein. Waarschijnlijk zullen ook de andere festivals hitteprotocollen instellen.

Zaterdag wordt het opnieuw een prachtige dag om naar een festival te gaan. De temperaturen komen dan wel over het algemeen een fractie lager uit, maar met 26 tot 28 graden blijft het goed warm. Naast Misty Fields en Appelpop gaan dan ook Dream Village in Breda en Smeerboel in Utrecht van start.

Het insmeren van de huid is volgens Weeronline komend weekend geen overbodige luxe. Ook al is het september; met zonkracht 4 tot misschien wel 5 kan een onbeschermde huid binnen een half uur verbranden. Veel water drinken is op warme dagen ook aan te raden. Het zal komend weekend broeierig warm zijn met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Daarnaast staat er ook nog eens weinig wind.

25 september '23 ( 8:58)

Sweet Dreams is met acht nominaties grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

25 september '23 ( 8:49)

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Amsterdam

Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

22 september '23 (13:20)

Expositie over The Legend of Zelda in Forum Groningen

Cultureel centrum Forum Groningen komt dit najaar met een grote expositie over de game The Legend of Zelda. De tentoonstelling, die vanaf 4 november te zien is, belicht hoe de Japanse computerserie in de afgelopen drie decennia uitgroeide tot een van de meest invloedrijke games ter wereld. Het overzicht wordt samengesteld door curator en techjournalist Bastiaan Vroegop.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.