Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zomers weer tijdens komend festivalweekend

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Zomers weer tijdens komend festivalweekend
Wie komend weekend naar een festival gaat, krijgt overdag te maken met zomerse temperaturen. Weeronline waarschuwt wel dat het in de avond kan afkoelen. Naast zonnebrand is het dus verstandig om ook wat extra kleding mee te nemen naar bijvoorbeeld Appelpop of Smeerboel.

Het hele weekend is het overdag warm, met hier en daar zelfs tropische temperaturen. Ook in de avond blijft het lang aangenaam, maar als de zon zo rond 20.15 uur is ondergegaan, kan het koud aanvoelen, ook al daalt de temperatuur maar tot een graad of 18 à 20. Wie op een festivalterrein of camping overnacht moet rekening houden met mogelijke mist aan het begin van de dag.

Tiel is vanaf vrijdagavond het decor van Appelpop, een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. Ook dit jaar worden er 150.000 muziekfans verwacht. Als de eerste act op vrijdagavond om 17.00 uur begint, is het nog tropisch warm. Dat blijft zo tot zonsondergang. Het kwik daalt dan snel naar de 20 graden.

Misty Fields

Op vrijdag trapt ook het festival Misty Fields af in natuurgebied De Grote Peel bij Heusden. Ook daar worden tropische temperaturen rond de 30 graden verwacht. De organisatie heeft al laten weten dat er voor extra tappunten voor drinkwater wordt gezorgd en dat de bezoekers drinkflesjes mee mogen nemen naar het festivalterrein. Waarschijnlijk zullen ook de andere festivals hitteprotocollen instellen.

Zaterdag wordt het opnieuw een prachtige dag om naar een festival te gaan. De temperaturen komen dan wel over het algemeen een fractie lager uit, maar met 26 tot 28 graden blijft het goed warm. Naast Misty Fields en Appelpop gaan dan ook Dream Village in Breda en Smeerboel in Utrecht van start.

Het insmeren van de huid is volgens Weeronline komend weekend geen overbodige luxe. Ook al is het september; met zonkracht 4 tot misschien wel 5 kan een onbeschermde huid binnen een half uur verbranden. Veel water drinken is op warme dagen ook aan te raden. Het zal komend weekend broeierig warm zijn met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Daarnaast staat er ook nog eens weinig wind.

27 mei '24 (13:18)

Tweede show Nicki Minaj in Ziggo Dome vooralsnog ongewijzigd

De arrestatie van Nicki Minaj afgelopen weekend op luchthaven Schiphol lijkt geen gevolgen te hebben voor de rest van haar tour. Ook het optreden van de rapper aanstaande zondag in de Ziggo Dome gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat aan het ANP weten dat "niks erop wijst" dat het tweede optreden van de zangeres in ons land geen doorgang kan vinden.

27 mei '24 (11:21)

London Grammar staat dit najaar in Ziggo Dome

De Britse band London Grammar komt op zondag 3 november naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO laat weten dat de kaarten voor het concert op vrijdag 31 mei in de verkoop gaan via Ticketmaster.

27 mei '24 (10:18)

Van Gogh Village Museum wint publieksprijs Beste gebouw van Nederland

Architectenbureau Diederendirrix heeft met het Van Gogh Village Museum de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste gebouw van Nederland’ van de BNA Architectenprijs. De jury looft het eigentijdse ontwerp van het gebouw dat tegelijkertijd trouw is aan de unieke historie en omgeving. De Van Gogh Sites Foundation en het Van Gogh Village Museum zijn als opdrachtgever en gebruiker enorm vereerd met de prijs en beschouwen deze als een terechte architectonische hommage aan één van ’s werelds grootste kunstenaars. 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.