Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Herkenbare politiefoto's verdachten steekpartij Zomercarnaval gepubliceerd

Door ANP
schedule 3 min
Herkenbare politiefoto's verdachten steekpartij Zomercarnaval gepubliceerd
De Rotterdamse politie heeft op haar website en op sociale media foto's gepubliceerd waarop de vier verdachten van een steekpartij in de Witte de Withstraat tijdens het Rotterdamse Zomercarnaval herkenbaar in beeld zijn. De vier kregen vorige week te horen dat ze zich binnen zeven dagen moesten melden.

"Dat hebben ze niet gedaan", zegt een woordvoerder. De politie is nog op zoek naar vier verdachten en roept mensen op zich te melden als ze de verdachten herkennen.

Aanleiding voor de steekpartij was waarschijnlijk een ruzie op de avond van zaterdag 29 juli in een drukke straat met uitgaansgelegenheden in het centrum van de stad. Bij het incident raakte een 29-jarige man gewond. Hij moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Hoe het slachtoffer eraan toe is weet de woordvoerder niet. Dit vanwege privacy redenen.

Opsporing verzocht

Op een van de foto's die de politie naar buiten heeft gebracht is een man te zien met een mes in zijn handen. Hij wordt verdacht van het steken. Te zien is ook dat de verdachte zijn shirt heeft uitgedaan. De andere drie mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging. Drie van de vier verdachten waren de afgelopen week nog geblurred in beeld gebracht omdat zij mogelijk minderjarig zijn.

Mochten de verdachten eind deze maand nog niet zijn aangehouden, dan overweegt de politie de beelden ook te delen via de misdaadprogramma's Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht.

Succesvol

"Beelden waarop verdachten herkenbaar in beeld worden gebracht leiden tot een grotere aanhoudingskans", aldus de woordvoerder. "Uit cijfers blijkt dat ongeveer in 40 procent van de zaken aanhoudingen volgen bij publicatie van herkenbare foto's op televisie en op sociale media."

Door: ANP

29 september '23 (10:19)

Famke Janssen zet weer voet op Nederlandse bodem voor Heroes Dutch Comic Con

De van origine Nederlandse actrice Famke Janssen komt in november weer het land. De actrice is op 18 en 19 november namelijk te gast bij popcultuur evenement Heroes Dutch Comic Con. Eerder werd al bekend dat ook de Amerikaanse acteur Elijah Wood van de partij is in Utrecht.

29 september '23 ( 8:51)

Organisator Haarlem Vinyl Festival is trots op diversiteit programma

Richard Zijlma is als organisator van het Haarlem Vinyl Festival trots op het diverse programma dat vanaf vrijdag tot zondag in Haarlem geboden wordt. Dit vertelt de directeur voorafgaand aan de eerste editie aan het ANP.

29 september '23 ( 8:42)

Khalid & Sophie vanaf Gouden Kalveren Gala in Utrecht

De talkshow Khalid & Sophie wordt vrijdagavond op het Gouden Kalveren Gala in Utrecht gemaakt. In de uitzending wordt onder meer het Gouden Kalf voor de beste hoofdrol in een dramaserie bekendgemaakt.

28 september '23 (16:21)

Oktoberfest Nijmegen staat opnieuw in de steigers

Volgende week begint de maand oktober alweer, waarmee ook het jaarlijkse Oktoberfest terugkeert in Nijmegen. 7 oktober zullen bezoekers van het Foute Oktoberfest weer feesten in het Goffertpark. Dit meldt West-Maas en Waal Nieuws.

27 september '23 (14:29)

Geen sinterklaasintocht in Staphorst dit jaar

Het college van burgemeester en wethouders van Staphorst heeft besloten dat er dit jaar geen sinterklaasintocht komt. Vanwege de rellen vorig jaar is de intocht in Staphorst aangemerkt als hoogrisico-evenement, waarbij onder andere de politie en de veiligheidsregio moeten adviseren over de aanvraag en de organisatie. Hierdoor is er te weinig tijd om een veilige intocht te organiseren, meldt de gemeente.

27 september '23 ( 9:34)

Nieuwe datum voor geannuleerde fietsrace Redbull Stalen Ros

De Red Bull Stalen Ros, die afgelopen weekend was uitgesteld vanwege het weer, heeft een nieuwe datum. De fietsrace op het water in de Prinsessegracht in Den Haag vindt nu plaats op zaterdag 30 september, dat heeft de organisatie woensdag laten weten. Presentatrice Iris Enthoven en YouTuber Sophie Milzink nemen plaats in de jury. Goldband-zanger Karel Gerlach en rapper Qucee, die eerder in de jury plaats zouden nemen, zijn er op de nieuwe datum niet bij.

27 september '23 ( 9:23)

Kane voegt nog een extra concert toe aan reeks optredens in Ziggo Dome

Kane geeft op vrijdag 7 juni volgend jaar nog een derde concert in Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO meldt dinsdag dat er "vanwege de grote vraag naar kaarten" in de voorverkoop voor de twee eerder aangekondigde shows op 4 en 5 juni, een derde concert is toegevoegd. De normale verkoop voor de drie concerten gaat vrijdag om 10.00 uur van start.

27 september '23 ( 8:52)

Kinderen vanaf vandaag op pad met kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels houdt voor de 75e keer de kinderpostzegelactie. Gedurende een week gaan kinderen langs de deuren om postzegels te verkopen. Deze editie staan er LEGO-figuurtjes op afgebeeld die samen spelen of elkaar helpen, passend bij het thema 'Laat ieder kind meedoen'.

26 september '23 (13:42)

Recreatie Vakbeurs wordt grootser dan ooit: al acht hallen volgeboekt

Het belooft een groots feest te worden. Meer dan 8.500 ondernemers komen op 14 tot en met 16 november naar de Evenementenhal Hardenberg om deel te nemen aan de jaarlijkse vakbeurs voor de recreatiesector, Recreatie Vakbeurs. Dat meldt de organisatie.

26 september '23 ( 9:26)

Kasem, Castricum en Ten Napel kanshebbers Sonja Barend Award

Khalid Kasem, Carrie Ten Napel en Rutger Castricum behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award. De longlist met de tien kanshebbers voor de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar werd maandagavond bekendgemaakt in de talkshow Khalid & Sophie.