Geen kermis in Beverwijk vanwege tekort aan attracties

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Dit jaar is er geen grote kermis bij De Bazaar in Beverwijk. Dit evenement zou in september plaatsvinden. Het gaat niet door omdat de organisator van het evenement, Frans Stuy, opmerkte dat er weinig attracties beschikbaar zijn om de kermis te vullen, meldt Noordhollands Dagblad.

Stuy geeft aan dat er veel andere evenementen zijn rond deze tijd. Daardoor is het moeilijk om attracties te reserveren. Volgens de organisator was de concurrentie bij de vorige edities lang niet zo hoog als dit jaar.

De eerste editie van de Megakermis was een groot succes. Deze werd georganiseerd in 2021, ten tijde van de coronapandemie. Toen kwamen er zo’n 150.000 bezoekers in een week tijd naar de kermis. Dit succes zwakte iets af tijdens de tweede editie: toen kreeg het evenement te maken met slecht weer. Ook stonden er toen al minder attracties op de kermis.

Middelmatig evenement

Vanwege de concurrentie denkt Stuy dat het geen goed idee is om de kermis dit jaar door te laten gaan. Hij wil zich er volledig voor inzetten, en neemt geen akkoord met een ‘middelmatig evenement. “Het zit niet in mijn bloed om daarvoor te gaan”, vertelt hij aan ND. “Sorry Beverwijk.”

Omdat de kermis dit jaar niet doorgaat vanwege een tekort aan attracties, is Stuy van plan om volgend jaar de Megakermis naar maart te verplaatsen. Dan is er namelijk minder concurrentie met andere kermissen. Hij hoopt dan ook attracties uit Duitsland en België kunnen bemachtigen.