Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verdachten steekpartij tijdens Rotterdams carnaval krijgen deadline van een week

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Verdachten steekpartij tijdens Rotterdams carnaval krijgen deadline van een week
Als de verdachten van de steekpartij in de Witte de Withstraat tijdens het Rotterdamse Zomercarnaval zich niet binnen een week melden, dan zal de politie foto's verspreiden waarop ze herkenbaar in beeld zijn. De politie is op zoek naar vier verdachten.

Een ruzie was op de avond van zaterdag 29 juli waarschijnlijk de aanleiding voor het incident in een drukke uitgaansstraat in het centrum van de stad. Een 29-jarige man raakte gewond en moest naar het ziekenhuis gebracht worden.

De politie heeft beelden van de verdachten. Op een van de foto's is een man te zien met een mes in zijn handen. Hij wordt verdacht van het steken. Te zien is ook dat de verdachte zijn shirt heeft uitgedaan. De andere drie mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Incidenten

Drie van de vier verdachten zijn eerst nog onherkenbaar in beeld gebracht omdat zij mogelijk minderjarig zijn. Zij krijgen van de politie een week om zich te melden, daarna komen er ook van hen foto's waarop ze herkenbaar zijn.

Tijdens het zomercarnaval waren nog twee schietincidenten. Op zaterdagmiddag vuurde iemand een schot af. Daarbij vielen geen gewonden. Vorige week is hiervoor een 16-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden. De andere schietpartij was op de hoek van de Coolsingel en de Van Oldenbarneveltplaats. Hierbij raakte een 21-jarige Limburger gewond. De verdachte, een 26-jarige man, werd door de politie neergeschoten.

Door: ANP

27 mei '24 (13:18)

Tweede show Nicki Minaj in Ziggo Dome vooralsnog ongewijzigd

De arrestatie van Nicki Minaj afgelopen weekend op luchthaven Schiphol lijkt geen gevolgen te hebben voor de rest van haar tour. Ook het optreden van de rapper aanstaande zondag in de Ziggo Dome gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat aan het ANP weten dat "niks erop wijst" dat het tweede optreden van de zangeres in ons land geen doorgang kan vinden.

27 mei '24 (11:21)

London Grammar staat dit najaar in Ziggo Dome

De Britse band London Grammar komt op zondag 3 november naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO laat weten dat de kaarten voor het concert op vrijdag 31 mei in de verkoop gaan via Ticketmaster.

27 mei '24 (10:18)

Van Gogh Village Museum wint publieksprijs Beste gebouw van Nederland

Architectenbureau Diederendirrix heeft met het Van Gogh Village Museum de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste gebouw van Nederland’ van de BNA Architectenprijs. De jury looft het eigentijdse ontwerp van het gebouw dat tegelijkertijd trouw is aan de unieke historie en omgeving. De Van Gogh Sites Foundation en het Van Gogh Village Museum zijn als opdrachtgever en gebruiker enorm vereerd met de prijs en beschouwen deze als een terechte architectonische hommage aan één van ’s werelds grootste kunstenaars. 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.