Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amsterdam trapt tiendaagse Grachtenfestival af met gratis concert

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Amsterdam trapt tiendaagse Grachtenfestival af met gratis concert
In Amsterdam begint vrijdag de 26e editie van het Grachtenfestival. Tijdens het tiendaagse festival zijn verschillende locaties in de hoofdstad het decor van concerten, van klassieke muziek tot jazz. Naast de tientallen gratis concerten zijn er ook bijna 150 andere concerten waarvoor bezoekers een kaartje moeten kopen. "Overal vind je muziek, dankzij bijna zeshonderd musici die dit jaar komen spelen." aldus festivaldirecteur Marie-Luce Bree. "Er zitten weer parels tussen en het zal moeilijk kiezen zijn."

Het festival trapt vrijdag af met een gratis concert op de Y-helling van het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Vanaf 18.30 uur is daar het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Wouter Vossen te beluisteren. Ook zal pianist Nikola Meeuwsen het vijfde pianoconcert van Ludwig van Beethoven spelen. De openingsavond wordt feestelijk afgesloten met een optreden van jazzband de Roaring Cats.

Festivalhart

De Tolhuistuin in Amsterdam-Noord vormt het festivalhart van deze editie. Daar zijn de komende tien dagen tussen 10.00 uur en 01.00 bijna 50 concerten te beluisteren, ruim een kwart van het concertaanbod. Ook is er een dagelijkse live-uitzending, het radioprogramma Earbites van NPO Klassiek met Dieuwertje Blok.

Het festival duurt tot en met 20 augustus. De jubileumeditie vorige zomer trok ruim 25.000 bezoekers. Eerdere edities trok het festival jaarlijks rond de 50.000 mensen.

Door: ANP

17 mei '24 (10:29)

Den Haag wil vervanger voor Tong Tong Fair

De gemeente Den Haag is vastberaden om een alternatief Indisch festival op touw te zetten. Daarbij is de gemeente bereidt om tot ‘het uiterste’ te gaan. De gemeente blijft daarentegen op de achtergrond: de gemeente wil partijen bij elkaar brengen maar niet zelf een festival organiseren, meldt Omroep West. 

17 mei '24 (10:22)

Extra concert van Ladies of Soul in Ziggo Dome

De formatie Ladies of Soul staat volgend jaar niet een, maar twee keer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam. De vraag naar kaarten is volgens de organisatie dusdanig groot dat er na het optreden op 4 april een extra concert is toegevoegd op 5 april.

17 mei '24 ( 9:36)

The Script treedt dit jaar twee keer op in Nederland

The Script komt eind dit jaar voor twee concerten naar Nederland. De Ierse band staat op 6 december in Rotterdam Ahoy en treedt een dag later op in de Amsterdamse Ziggo Dome, maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

16 mei '24 (12:33)

Hier vindt de landelijke intocht van Sinterklaas plaats

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Vijfheerenlanden. Dat maakte omroep NTR donderdag bekend. Op zaterdag 16 november zet Sinterklaas voet aan wal in Vianen, in de gemeente Vijfheerenlanden. De NTR doet vanaf 12.00 uur verslag op NPO 3.

16 mei '24 ( 9:19)

Gastoptreden van Dries Roelvink bij De Toppers

Dries Roelvink verzorgt gastoptredens tijdens de drie concerten die De Toppers op 24, 25 en 26 mei in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam geven. Voor de 65-jarige zanger is dat "een langgekoesterde wens" die nu in vervulling gaat, zei Roelvink in Shownieuws.

16 mei '24 ( 8:20)

Rammstein moet aan geluidsregels voldoen in Nijmegen

Rammstein moet zich bij de twee concerten in het Goffertpark in Nijmegen op 18 en 19 juni aan de geluidsregels houden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten aan het ANP. De twee optredens maken deel uit van een Europese tour van de Duitse band.

16 mei '24 ( 8:15)

Organisatie Freshtival: optreden Joost Klein gaat naar verwachting door

Het optreden van Joost Klein bij het Freshtival Weekend in Enschede komende zondag gaat naar verwachting door. Dat laat een woordvoerder van het festival woensdag weten aan het ANP. Dit wordt het eerste optreden van de artiest sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, waarbij hij werd gediskwalificeerd.

15 mei '24 (12:02)

Dutch Comic Con voegt Harry Potter-ster toe aan line-up

Stanislav Yanevski is de nieuwste gast die is aangekondigd voor Heroes Dutch Comic Con. De Bulgaarse acteur, bekend van zijn rol als Viktor Krum in Harry Potter and the Goblet of Fire, komt op zaterdag 22 en zondag 23 juni naar de Jaarbeurs Utrecht.

14 mei '24 (14:41)

Chef'Special geeft dag na eerste concert in AFAS Live een tweede

Chef'Special geeft dit najaar een extra concert in AFAS Live in Amsterdam. De band speelt naast donderdag 10 oktober ook nog een show op vrijdag 11 oktober. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

14 mei '24 ( 9:04)

Travis Scott geeft volgende maand extra show in GelreDome

Travis Scott geeft volgende maand een extra optreden in Nederland. De Amerikaanse artiest zou al op vrijdag 28 juni in Arnhem optreden, maar doet dat op zondag 30 juni nog eens in GelreDome.