Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amsterdamse organisatie gaat feestgangers psychedelische drankjes aanbieden

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Amsterdamse organisatie gaat feestgangers psychedelische drankjes aanbieden
Microdose Together, een Amsterdamse organisatie met de missie om educatie en informatie te verschaffen over hoe microdosing een alternatief kan zijn voor alcohol, kondigt met trots het eerste sociale evenement met microdosing psilocybine truffelthee aan. Het bedrijf zal vier evenementen organiseren in september 2023 en heeft het PRSM lab van de Universiteit Leiden uitgenodigd om een baanbrekend onderzoek uit te voeren naar de effecten van psilocybine op sociaal gedrag. Dit initiatief zonder winstoogmerk wil licht werpen op de mogelijke therapeutische effecten van microdosering van psilocybine en de invloed ervan op menselijke interacties, een onderwerp waarover steeds meer discussie ontstaat in de wetenschappelijke wereld en met een aanzienlijk potentieel voor maatschappelijke impact. Dit meldt Microdose Together.

Het onderzoek, dat zich uitstrekt over vier opeenvolgende avonden, vindt plaats in de evenementenruimte van Microdose Together. Elke avond krijgen de deelnemers een zorgvuldig afgemeten microdosis psilocybinetruffel of een placebo in de vorm van thee toegediend, hun sociale gedrag wordt nauwgezet geobserveerd door deskundige onderzoekers van het PRSM Lab.

Nieuwe inzichten

Microdose Together loopt voorop in het onderzoeken van de potentiële voordelen van psychedelische stoffen in een gecontroleerde sociale omgeving. De Universiteit Leiden, die bekend staat om haar wetenschappelijke nauwkeurigheid en toewijding aan baanbrekend onderzoek, zorgt ervoor dat deze studie voldoet aan de hoogste normen van academische uitmuntendheid. Dit baanbrekende onderzoek belooft onschatbare inzichten te verschaffen in hoe psychedelica de geestelijke gezondheid en het sociale welzijn positief kunnen beïnvloeden. Deze gezondere toekomst is verankerd in de missie van Microdose Together en wordt verwoord door CEO Sara.

"Wij geloven dat de toekomst van socializen bestaat uit het microdoseren van drankjes. We zijn enthousiast om een stap verder te gaan door het allereerste microdoseerfeest te organiseren, met een onderzoekselement, om de realiteit van het daadwerkelijk bewijzen van onze overtuigingen vast te stellen," zei Sara Budhwani, de oprichter van Microdose Together. "Dit evenement betekent een belangrijke stap voorwaarts in het onderzoeken van de potentiële voordelen van het microdoseren van psilocybine en de invloed ervan op sociaal gedrag, en brengt ons dichter bij het bevorderen van kennis over verantwoorde toepassingen van microdoseren."

Resultaten

De resultaten van het onderzoek zullen naar verwachting volgend jaar gepubliceerd worden, wat bijdraagt aan de toenemende educatieve bronnen rondom psychedelisch onderzoek. Het initiatief van Microdose Together en de deelname van de Universiteit Leiden toont het belang aan van interacties tussen de academische wereld en het bedrijfsleven bij het bevorderen van wetenschappelijke oplossingen voor sociale interacties. 

Klik hier voor meer informatie over het evenement

Door: Nationale Recreatiegids


26 september '23 (13:42)

Recreatie Vakbeurs wordt grootser dan ooit: al acht hallen volgeboekt

Het belooft een groots feest te worden. Meer dan 8.500 ondernemers komen op 14 tot en met 16 november naar de Evenementenhal Hardenberg om deel te nemen aan de jaarlijkse vakbeurs voor de recreatiesector, Recreatie Vakbeurs. Dat meldt de organisatie.

26 september '23 ( 9:26)

Kasem, Castricum en Ten Napel kanshebbers Sonja Barend Award

Khalid Kasem, Carrie Ten Napel en Rutger Castricum behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award. De longlist met de tien kanshebbers voor de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar werd maandagavond bekendgemaakt in de talkshow Khalid & Sophie.

26 september '23 ( 8:47)

Kane keert na 10 jaar terug met twee concerten in Ziggo Dome

Kane keert volgend jaar weer terug, tien jaar nadat Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen in 2014 besloten te stoppen met de band. Op 4 en 5 juni 2024 staat de band weer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakten Woesthoff en Van Leeuwen maandag bekend tijdens de première van de Videoland-documentaireserie KANE: A Story Recorded.

25 september '23 ( 8:58)

Sweet Dreams is met acht nominaties grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

25 september '23 ( 8:49)

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Amsterdam

Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

22 september '23 (13:20)

Expositie over The Legend of Zelda in Forum Groningen

Cultureel centrum Forum Groningen komt dit najaar met een grote expositie over de game The Legend of Zelda. De tentoonstelling, die vanaf 4 november te zien is, belicht hoe de Japanse computerserie in de afgelopen drie decennia uitgroeide tot een van de meest invloedrijke games ter wereld. Het overzicht wordt samengesteld door curator en techjournalist Bastiaan Vroegop.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.