Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amsterdamse organisatie gaat feestgangers psychedelische drankjes aanbieden

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Amsterdamse organisatie gaat feestgangers psychedelische drankjes aanbieden
Microdose Together, een Amsterdamse organisatie met de missie om educatie en informatie te verschaffen over hoe microdosing een alternatief kan zijn voor alcohol, kondigt met trots het eerste sociale evenement met microdosing psilocybine truffelthee aan. Het bedrijf zal vier evenementen organiseren in september 2023 en heeft het PRSM lab van de Universiteit Leiden uitgenodigd om een baanbrekend onderzoek uit te voeren naar de effecten van psilocybine op sociaal gedrag. Dit initiatief zonder winstoogmerk wil licht werpen op de mogelijke therapeutische effecten van microdosering van psilocybine en de invloed ervan op menselijke interacties, een onderwerp waarover steeds meer discussie ontstaat in de wetenschappelijke wereld en met een aanzienlijk potentieel voor maatschappelijke impact. Dit meldt Microdose Together.

Het onderzoek, dat zich uitstrekt over vier opeenvolgende avonden, vindt plaats in de evenementenruimte van Microdose Together. Elke avond krijgen de deelnemers een zorgvuldig afgemeten microdosis psilocybinetruffel of een placebo in de vorm van thee toegediend, hun sociale gedrag wordt nauwgezet geobserveerd door deskundige onderzoekers van het PRSM Lab.

Nieuwe inzichten

Microdose Together loopt voorop in het onderzoeken van de potentiële voordelen van psychedelische stoffen in een gecontroleerde sociale omgeving. De Universiteit Leiden, die bekend staat om haar wetenschappelijke nauwkeurigheid en toewijding aan baanbrekend onderzoek, zorgt ervoor dat deze studie voldoet aan de hoogste normen van academische uitmuntendheid. Dit baanbrekende onderzoek belooft onschatbare inzichten te verschaffen in hoe psychedelica de geestelijke gezondheid en het sociale welzijn positief kunnen beïnvloeden. Deze gezondere toekomst is verankerd in de missie van Microdose Together en wordt verwoord door CEO Sara.

"Wij geloven dat de toekomst van socializen bestaat uit het microdoseren van drankjes. We zijn enthousiast om een stap verder te gaan door het allereerste microdoseerfeest te organiseren, met een onderzoekselement, om de realiteit van het daadwerkelijk bewijzen van onze overtuigingen vast te stellen," zei Sara Budhwani, de oprichter van Microdose Together. "Dit evenement betekent een belangrijke stap voorwaarts in het onderzoeken van de potentiële voordelen van het microdoseren van psilocybine en de invloed ervan op sociaal gedrag, en brengt ons dichter bij het bevorderen van kennis over verantwoorde toepassingen van microdoseren."

Resultaten

De resultaten van het onderzoek zullen naar verwachting volgend jaar gepubliceerd worden, wat bijdraagt aan de toenemende educatieve bronnen rondom psychedelisch onderzoek. Het initiatief van Microdose Together en de deelname van de Universiteit Leiden toont het belang aan van interacties tussen de academische wereld en het bedrijfsleven bij het bevorderen van wetenschappelijke oplossingen voor sociale interacties. 

Klik hier voor meer informatie over het evenement

Door: Nationale Recreatiegids


21 mei '24 ( 9:05)

Organisatie Freshtival blikt tevreden terug op 'geniale show' Joost Klein

De organisatie van Freshtival is tevreden over de manier waarop het optreden van Joost Klein op het festival in Enschede zondagavond is verlopen. Eric van Oosterbaan van organisator Absolutely Fresh Entertainment vond dat de 26-jarige Fries "een geniale show" heeft neergezet.

17 mei '24 (10:29)

Den Haag wil vervanger voor Tong Tong Fair

De gemeente Den Haag is vastberaden om een alternatief Indisch festival op touw te zetten. Daarbij is de gemeente bereidt om tot ‘het uiterste’ te gaan. De gemeente blijft daarentegen op de achtergrond: de gemeente wil partijen bij elkaar brengen maar niet zelf een festival organiseren, meldt Omroep West. 

17 mei '24 (10:22)

Extra concert van Ladies of Soul in Ziggo Dome

De formatie Ladies of Soul staat volgend jaar niet een, maar twee keer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam. De vraag naar kaarten is volgens de organisatie dusdanig groot dat er na het optreden op 4 april een extra concert is toegevoegd op 5 april.

17 mei '24 ( 9:36)

The Script treedt dit jaar twee keer op in Nederland

The Script komt eind dit jaar voor twee concerten naar Nederland. De Ierse band staat op 6 december in Rotterdam Ahoy en treedt een dag later op in de Amsterdamse Ziggo Dome, maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

16 mei '24 (12:33)

Hier vindt de landelijke intocht van Sinterklaas plaats

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Vijfheerenlanden. Dat maakte omroep NTR donderdag bekend. Op zaterdag 16 november zet Sinterklaas voet aan wal in Vianen, in de gemeente Vijfheerenlanden. De NTR doet vanaf 12.00 uur verslag op NPO 3.

16 mei '24 ( 9:19)

Gastoptreden van Dries Roelvink bij De Toppers

Dries Roelvink verzorgt gastoptredens tijdens de drie concerten die De Toppers op 24, 25 en 26 mei in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam geven. Voor de 65-jarige zanger is dat "een langgekoesterde wens" die nu in vervulling gaat, zei Roelvink in Shownieuws.

16 mei '24 ( 8:20)

Rammstein moet aan geluidsregels voldoen in Nijmegen

Rammstein moet zich bij de twee concerten in het Goffertpark in Nijmegen op 18 en 19 juni aan de geluidsregels houden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten aan het ANP. De twee optredens maken deel uit van een Europese tour van de Duitse band.

16 mei '24 ( 8:15)

Organisatie Freshtival: optreden Joost Klein gaat naar verwachting door

Het optreden van Joost Klein bij het Freshtival Weekend in Enschede komende zondag gaat naar verwachting door. Dat laat een woordvoerder van het festival woensdag weten aan het ANP. Dit wordt het eerste optreden van de artiest sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, waarbij hij werd gediskwalificeerd.

15 mei '24 (12:02)

Dutch Comic Con voegt Harry Potter-ster toe aan line-up

Stanislav Yanevski is de nieuwste gast die is aangekondigd voor Heroes Dutch Comic Con. De Bulgaarse acteur, bekend van zijn rol als Viktor Krum in Harry Potter and the Goblet of Fire, komt op zaterdag 22 en zondag 23 juni naar de Jaarbeurs Utrecht.

14 mei '24 (14:41)

Chef'Special geeft dag na eerste concert in AFAS Live een tweede

Chef'Special geeft dit najaar een extra concert in AFAS Live in Amsterdam. De band speelt naast donderdag 10 oktober ook nog een show op vrijdag 11 oktober. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.