Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Viral Emma Kok is te jong voor songfestival vindt Danny Vera

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Viral Emma Kok is te jong voor songfestival vindt Danny Vera
Het lijkt Danny Vera geen goed idee om Emma Kok volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival te sturen. De zangeres is daar nog veel te jong voor, zo stelde hij woensdag in de SBS6-talkshow De Oranjezomer.

Presentatrice Hélène Hendriks opperde het idee om de pas 15-jarige Kok naar het evenement te sturen naar aanleiding van haar gastoptreden bij de Vrijthof-concerten van André Rieu vorige maand. Beelden daarvan gaan sinds enkele dagen viral op internet.

Vera, die wel onder de indruk was van Koks vocalen, vindt haar echter niet geschikt. "Ik vind dat je dit meisje niet op zo'n jonge leeftijd aan dat gekkenhuis mee moet laten doen. Kinderen moeten eerst nog meters maken, ga nou eerst van je leven genieten voordat je met al die leipo's te maken krijgt", betoogde hij. "Als je zo jong bent en niet wint of juist wel, dan gaan er zoveel mensen een mening over je hebben en zeker in deze tijd. Dat moet je allemaal niet doen."

Kok zou zich overigens kunnen inschrijven. De leeftijdslimiet is 16 jaar of ouder op 15 april 2024. Kok bereikt die leeftijd een maand eerder.

Twisten over smaak

Vera houdt ook helemaal niet van muziekwedstrijden, daarvoor is volgens hem sport bedoeld. "Of je nou van Frans Bauer houdt of van Metallica, iedereen heeft zo z'n eigen fans of liefhebbers. Dus ik vind het altijd raar dat er wedstrijden worden gehouden over hoe je zingt. Ik denk dat als Bob Dylan in de jaren zestig had meegedaan aan Idols hij nog niet eens door de voorronde was gekomen. Dan hadden we de grootste songwriter van deze eeuw gemist omdat een of andere knurft zegt: 'ja, ik vond het niet zo goed'."

Vera zal je dan ook niet op het songfestival zien: "Dat is niet aan mij besteed", verklaarde hij. Wel vond hij het "tof" dat Duncan Laurence er veel succes mee heeft behaald.

Door: ANP

21 mei '24 ( 9:05)

Organisatie Freshtival blikt tevreden terug op 'geniale show' Joost Klein

De organisatie van Freshtival is tevreden over de manier waarop het optreden van Joost Klein op het festival in Enschede zondagavond is verlopen. Eric van Oosterbaan van organisator Absolutely Fresh Entertainment vond dat de 26-jarige Fries "een geniale show" heeft neergezet.

17 mei '24 (10:29)

Den Haag wil vervanger voor Tong Tong Fair

De gemeente Den Haag is vastberaden om een alternatief Indisch festival op touw te zetten. Daarbij is de gemeente bereidt om tot ‘het uiterste’ te gaan. De gemeente blijft daarentegen op de achtergrond: de gemeente wil partijen bij elkaar brengen maar niet zelf een festival organiseren, meldt Omroep West. 

17 mei '24 (10:22)

Extra concert van Ladies of Soul in Ziggo Dome

De formatie Ladies of Soul staat volgend jaar niet een, maar twee keer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam. De vraag naar kaarten is volgens de organisatie dusdanig groot dat er na het optreden op 4 april een extra concert is toegevoegd op 5 april.

17 mei '24 ( 9:36)

The Script treedt dit jaar twee keer op in Nederland

The Script komt eind dit jaar voor twee concerten naar Nederland. De Ierse band staat op 6 december in Rotterdam Ahoy en treedt een dag later op in de Amsterdamse Ziggo Dome, maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

16 mei '24 (12:33)

Hier vindt de landelijke intocht van Sinterklaas plaats

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Vijfheerenlanden. Dat maakte omroep NTR donderdag bekend. Op zaterdag 16 november zet Sinterklaas voet aan wal in Vianen, in de gemeente Vijfheerenlanden. De NTR doet vanaf 12.00 uur verslag op NPO 3.

16 mei '24 ( 9:19)

Gastoptreden van Dries Roelvink bij De Toppers

Dries Roelvink verzorgt gastoptredens tijdens de drie concerten die De Toppers op 24, 25 en 26 mei in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam geven. Voor de 65-jarige zanger is dat "een langgekoesterde wens" die nu in vervulling gaat, zei Roelvink in Shownieuws.

16 mei '24 ( 8:20)

Rammstein moet aan geluidsregels voldoen in Nijmegen

Rammstein moet zich bij de twee concerten in het Goffertpark in Nijmegen op 18 en 19 juni aan de geluidsregels houden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten aan het ANP. De twee optredens maken deel uit van een Europese tour van de Duitse band.

16 mei '24 ( 8:15)

Organisatie Freshtival: optreden Joost Klein gaat naar verwachting door

Het optreden van Joost Klein bij het Freshtival Weekend in Enschede komende zondag gaat naar verwachting door. Dat laat een woordvoerder van het festival woensdag weten aan het ANP. Dit wordt het eerste optreden van de artiest sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, waarbij hij werd gediskwalificeerd.

15 mei '24 (12:02)

Dutch Comic Con voegt Harry Potter-ster toe aan line-up

Stanislav Yanevski is de nieuwste gast die is aangekondigd voor Heroes Dutch Comic Con. De Bulgaarse acteur, bekend van zijn rol als Viktor Krum in Harry Potter and the Goblet of Fire, komt op zaterdag 22 en zondag 23 juni naar de Jaarbeurs Utrecht.

14 mei '24 (14:41)

Chef'Special geeft dag na eerste concert in AFAS Live een tweede

Chef'Special geeft dit najaar een extra concert in AFAS Live in Amsterdam. De band speelt naast donderdag 10 oktober ook nog een show op vrijdag 11 oktober. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.