Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Viral Emma Kok is te jong voor songfestival vindt Danny Vera

Door ANP
schedule 4 min
Viral Emma Kok is te jong voor songfestival vindt Danny Vera
Het lijkt Danny Vera geen goed idee om Emma Kok volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival te sturen. De zangeres is daar nog veel te jong voor, zo stelde hij woensdag in de SBS6-talkshow De Oranjezomer.

Presentatrice Hélène Hendriks opperde het idee om de pas 15-jarige Kok naar het evenement te sturen naar aanleiding van haar gastoptreden bij de Vrijthof-concerten van André Rieu vorige maand. Beelden daarvan gaan sinds enkele dagen viral op internet.

Vera, die wel onder de indruk was van Koks vocalen, vindt haar echter niet geschikt. "Ik vind dat je dit meisje niet op zo'n jonge leeftijd aan dat gekkenhuis mee moet laten doen. Kinderen moeten eerst nog meters maken, ga nou eerst van je leven genieten voordat je met al die leipo's te maken krijgt", betoogde hij. "Als je zo jong bent en niet wint of juist wel, dan gaan er zoveel mensen een mening over je hebben en zeker in deze tijd. Dat moet je allemaal niet doen."

Kok zou zich overigens kunnen inschrijven. De leeftijdslimiet is 16 jaar of ouder op 15 april 2024. Kok bereikt die leeftijd een maand eerder.

Twisten over smaak

Vera houdt ook helemaal niet van muziekwedstrijden, daarvoor is volgens hem sport bedoeld. "Of je nou van Frans Bauer houdt of van Metallica, iedereen heeft zo z'n eigen fans of liefhebbers. Dus ik vind het altijd raar dat er wedstrijden worden gehouden over hoe je zingt. Ik denk dat als Bob Dylan in de jaren zestig had meegedaan aan Idols hij nog niet eens door de voorronde was gekomen. Dan hadden we de grootste songwriter van deze eeuw gemist omdat een of andere knurft zegt: 'ja, ik vond het niet zo goed'."

Vera zal je dan ook niet op het songfestival zien: "Dat is niet aan mij besteed", verklaarde hij. Wel vond hij het "tof" dat Duncan Laurence er veel succes mee heeft behaald.

Door: ANP

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.

19 september '23 (10:33)

Karel Gerlach en Qucee in jury van fietsrace op water in Den Haag

Goldband-zanger Karel Gerlach, rapper Qucee, YouTuber Sophie Milzink en mountainbiker Fabio Wibmer nemen plaats in de jury van Red Bull Stalen Ros, een fietsrace op het water in de Prinsessegracht in Den Haag. De race, die zaterdag plaatsvindt, wordt op 8 oktober uitgezonden op SBS6. Jan Versteegh en Giel de Winter presenteren het evenement.