Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Buitenkunstfestivals blijft wandelaars en kunstliefhebbers trekken ondanks regen

Door Marian van Reesch
schedule 4 min
Buitenkunstfestivals blijft wandelaars en kunstliefhebbers trekken ondanks regen

Ondanks het slechte weer trekken buitenkunstfestivals Into Nature in Borger/Odoorn en Folly Art in Norg toch nog bezoekers. Gebukt onder donkere wolken maken mensen een kilometerslange wandeling langs opgestelde kunstwerken. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Ina Reijnder, organisator en artistiek leider van Folly Art, is blij verrast. Vijf jaar geleden zette zij samen met haar familie een pad op van acht kilometer rondom Norg. Hier konden toen vijftien bouwers hun kunstwerk neerzetten. Inmiddels is het evenement bekend onder zowel architecten en bouwers als kunst- en natuurliefhebbers. “De opening was al een ongelooflijke hit”, zegt Reijnders. “Daar hadden we al het dubbele aantal bezoekers vergeleken met vorig jaar. Dat was ook nog een mooie dag.”

Media aandacht

Volgens Reijnders komt de belangstelling door de aandacht op Radio 1 en bij Met het oog op morgen. Zij verwacht dat het bezoekersaantal hierdoor nog meer zal toenemen.

Artistiek leider Hilde de Bruijn van Into Nature zegt dat de media-aandacht ook een positief effect had op hun bezoekersaantal. “Alle landelijke kranten hebben wel over ons geschreven en we waren tip van de week in het Museumtijdschrift. ” Bij de kilometerslange buitententoonstelling van Into Nature kunnen bezoekers genieten van kunstwerken door internationale artiesten.

Ook zij waren bang dat weinig mensen naar het Drentse landschap af zouden reizen. Toch waren het meer dan verwacht. “Bezoekers komen uit het hele land. Die boeken dan een overnachting en ja, dan laten ze zich door de regen niet tegenhouden. Sowieso weten de meeste wandelaars wel hoe ze zich op de regen moeten kleden.”

Into Nature loopt nog tot en met 29 oktober, terwijl Folly Art Norg op 27 augustus eindigt.

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch

26 september '23 (13:42)

Recreatie Vakbeurs wordt grootser dan ooit: al acht hallen volgeboekt

Het belooft een groots feest te worden. Meer dan 8.500 ondernemers komen op 14 tot en met 16 november naar de Evenementenhal Hardenberg om deel te nemen aan de jaarlijkse vakbeurs voor de recreatiesector, Recreatie Vakbeurs. Dat meldt de organisatie.

26 september '23 ( 9:26)

Kasem, Castricum en Ten Napel kanshebbers Sonja Barend Award

Khalid Kasem, Carrie Ten Napel en Rutger Castricum behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award. De longlist met de tien kanshebbers voor de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar werd maandagavond bekendgemaakt in de talkshow Khalid & Sophie.

26 september '23 ( 8:47)

Kane keert na 10 jaar terug met twee concerten in Ziggo Dome

Kane keert volgend jaar weer terug, tien jaar nadat Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen in 2014 besloten te stoppen met de band. Op 4 en 5 juni 2024 staat de band weer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakten Woesthoff en Van Leeuwen maandag bekend tijdens de première van de Videoland-documentaireserie KANE: A Story Recorded.

25 september '23 ( 8:58)

Sweet Dreams is met acht nominaties grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

25 september '23 ( 8:49)

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Amsterdam

Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

22 september '23 (13:20)

Expositie over The Legend of Zelda in Forum Groningen

Cultureel centrum Forum Groningen komt dit najaar met een grote expositie over de game The Legend of Zelda. De tentoonstelling, die vanaf 4 november te zien is, belicht hoe de Japanse computerserie in de afgelopen drie decennia uitgroeide tot een van de meest invloedrijke games ter wereld. Het overzicht wordt samengesteld door curator en techjournalist Bastiaan Vroegop.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.