Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Organisatie: Canal Parade wordt een feestje (maar neem regenkleding mee)

Door ANP
schedule 3 min
Organisatie: Canal Parade een feestje (maar neem regenkleding mee)
De verwachte regen zal mensen er niet van weerhouden een goed feestje te vieren zaterdag tijdens de 26e editie van de Canal Parade, laat de organisatie weten. "Iedereen is op de regen voorbereid. Mensen langs de kant kunnen een paraplu meenemen, mensen op de boten nemen droge kleren mee. Alle boten checken nog een keertje extra dat alle elektra goed is ingepakt en dat het dek niet te glad is. Verder wachten we af wat de weergoden gaan doen", aldus een woordvoerder van de organisatie,

"We hebben weleens eerder regenedities gehad. Toen dachten we ook dat niemand zou komen kijken, maar stonden alle kades alsnog vol", aldus de woordvoerder. "En als mensen het toch te nat vinden; de parade is ook live te zien vanaf tv!"

Organisaties informeren mensen die op hun boten meevaren ook al op voorhand over het slechte weer. Zo vraagt COC Nederland meevaarders droge kleren en een handdoekje mee te nemen en zijn er doorzichtige poncho's aan boord. "Gebruik van paraplu's wordt afgeraden, omdat we met veel mensen op de boot staan en willen voorkomen dat je iemands ogen uit prikt", aldus COC Nederland.

#YouAreIncluded

Langs de kades worden honderdduizenden bezoekers verwacht. Een partytent opzetten langs de vaarroute om droog te blijven, mag echter niet zomaar, laat een woordvoerder van de gemeente Amsterdam desgevraagd weten. "Voor het plaatsen van een object (zoals een tent) moet men een objectvergunning aanvragen." Een van de redenen voor de vergunningsplicht is zodat de objecten niet in de weg zullen staan voor de hulpdiensten. Mensen die zonder vergunning een partytent neerzetten, lopen het risico op een boete, aldus de gemeente.

De Canal Parade begint om 12.00 uur vanaf het Oosterdok en gaat via de Nieuwe Herengracht, Amstel en Prinsengracht richting het Westerdok, waar rond 17.00 uur de laatste boot aankomt. De parade wordt live uitgezonden op NPO1. De deelnemende boten spelen elk op een eigen manier in op het thema #YouAreIncluded.

26 september '23 (13:42)

Recreatie Vakbeurs wordt grootser dan ooit: al acht hallen volgeboekt

Het belooft een groots feest te worden. Meer dan 8.500 ondernemers komen op 14 tot en met 16 november naar de Evenementenhal Hardenberg om deel te nemen aan de jaarlijkse vakbeurs voor de recreatiesector, Recreatie Vakbeurs. Dat meldt de organisatie.

26 september '23 ( 9:26)

Kasem, Castricum en Ten Napel kanshebbers Sonja Barend Award

Khalid Kasem, Carrie Ten Napel en Rutger Castricum behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award. De longlist met de tien kanshebbers voor de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar werd maandagavond bekendgemaakt in de talkshow Khalid & Sophie.

26 september '23 ( 8:47)

Kane keert na 10 jaar terug met twee concerten in Ziggo Dome

Kane keert volgend jaar weer terug, tien jaar nadat Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen in 2014 besloten te stoppen met de band. Op 4 en 5 juni 2024 staat de band weer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakten Woesthoff en Van Leeuwen maandag bekend tijdens de première van de Videoland-documentaireserie KANE: A Story Recorded.

25 september '23 ( 8:58)

Sweet Dreams is met acht nominaties grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

25 september '23 ( 8:49)

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Amsterdam

Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

22 september '23 (13:20)

Expositie over The Legend of Zelda in Forum Groningen

Cultureel centrum Forum Groningen komt dit najaar met een grote expositie over de game The Legend of Zelda. De tentoonstelling, die vanaf 4 november te zien is, belicht hoe de Japanse computerserie in de afgelopen drie decennia uitgroeide tot een van de meest invloedrijke games ter wereld. Het overzicht wordt samengesteld door curator en techjournalist Bastiaan Vroegop.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.