Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Weekend met straatfeesten en Zomercarnaval Rotterdam van start

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Weekend met straatfeesten en Zomercarnaval Rotterdam van start
Rotterdam is dit weekend het toneel van het jaarlijkse multiculturele feest Rotterdam Unlimited en het Zomercarnaval. Verspreid door het centrum zijn op vrijdag- en zaterdagavond op verschillende plaatsen en podia brassbands, dj's en artiesten van diverse achtergronden te zien.

Hoogtepunt van de festiviteiten is zaterdagmiddag de 36e editie van de Zomercarnaval Straatparade. Daarbij trekt een kilometerslange stoet van praalwagens en groepen feestelijk uitgedoste dansers en danseressen door de stad. Het festival met muziek, zang en dans trekt doorgaans enkele honderdduizenden toeschouwers uit binnen- en buitenland naar de stad.

De stoet begint om 13.00 uur bij station Blaak en gaat vanaf daar naar de Witte de Withstraat, het Museumpark en de Nieuwe Binnenweg. De route vervolgt via de Westblaak, Karel Doormanstraat, het Weena en de Coolsingel. De parade eindigt rond 19.00 uur bij metrostation Beurs. De straatfeesten op de podia gaan daarna door en eindigen zaterdagavond rond 22.00 uur.

Sinds vorig jaar wordt de straatparade aangevoerd door een 'queen' en een 'king', waar voorheen alleen een koningin werd gekozen. Dit jaar zijn Sharicia Hasham en Orwin Gomes gekozen tot de aanvoerders van de feeststoet.

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.

22 mei '24 (13:39)

Word jij de nieuwe 'campingburgemeester' van Zwarte Cross?

Het is één van de grootste campings van het land: de camping op de Zwarte Cross. Zij zoeken nog iemand die hen een handje wil helpen. Een once-in-a-lifetime-kans is hoe het festival noemt. Wie deze taak op zich neemt wordt de ‘burgemeester’ van 30.000 jolige en brakke feestvierders, meldt AD.

22 mei '24 (12:58)

Deze artiesten zie je tijdens het AVROTROS Muziekfeest in Zeewolde

Op 29 mei staan zo’n 30 artiesten weer op het podium tijdens het Muziekfeest van AVROTROS in Zeewolde. Onder andere Donnie, Marco Schuitmaker, Tino Martin en Samantha Steenwijk staan op de agenda, meldt Omroep Flevoland.

22 mei '24 (10:58)

Radio 2 Top 2000 wint Ere Zilveren Reissmicrofoon

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft de Ere Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. Volgens de jury is de jaarlijkse eindejaarslijst "hét culturele audio-evenement".