Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deelnemers Vierdaagse lopen vandaag over pontonbrug over Maas naar intocht Nijmegen

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Deelnemers Vierdaagse lopen vandaag over pontonbrug over Maas naar intocht Nijmegen
Het wandellegioen van de 105e Vierdaagse bestaat vrijdag nog uit 39.489 lopers. Die gaan op weg naar Cuijk in Noord-Brabant, waar ze via een door Defensie aangelegde tijdelijke pontonbrug over de Maas het water oversteken. Kort daarna wachten de laatste 5 kilometer over de St. Annastraat in Nijmegen, waar de lopers feestelijk worden binnengehaald met bloemen en veel muziek. Langs de route juichen elk jaar vele tienduizenden mensen de lopers toe.

De 105e Vierdaagse telde in de eerste drie dagen veel uitvallers, hoewel het volgens de organisatie uitstekend wandelweer was. Ook meldt het Rode Kruis opvallend veel behandelingen, voornamelijk voor blaren. Donderdagmiddag waren al tweemaal zoveel behandelingen uitgevoerd dan vorig jaar tijdens de hele Vierdaagse. Wandelaars is dit jaar voor het eerst gevraagd om zelf hun voeten te wassen als ze zich meldden voor een blarenbehandeling. Dat heeft tijdwinst opgeleverd volgens het Rode Kruis, maar de wachttijden liepen nog op tot ongeveer twee uur.

Voor de Vierdaagsefeesten in Nijmegen is het vrijdag ook de laatste avond van het festival. De organisatie laat feestvierders sinds vorig jaar bijhouden hoeveel stappen zij in het feestgedruis zetten. Winnaar was vorig jaar een vrouw die kon bewijzen dat ze 274.672 stappen in een week tijd had gezet. Dat is zo'n 178 kilometer en dus meer dan een Vierdaagseloper op de 40 kilometerroute aflegt, aldus de Vierdaagsefeesten.

30 mei '24 (10:04)

Nederlands Film Festival geopend door Witte Flits

De 44e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) wordt op 20 september geopend met de film Witte Flits, het speelfilmdebuut van regisseur Laura Hermanides. Dat heeft de organisatie van het evenement in Utrecht donderdag bekendgemaakt.

30 mei '24 ( 9:19)

Zesde concert toegevoegd aan reeks Suzan & Freek

Suzan & Freek hebben weer een concert toegevoegd aan hun reeks in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het duo geeft volgend jaar op 23 mei een zesde show.

30 mei '24 ( 8:47)

Europese tour Heart geannuleerd door operatie zangeres; verschijnen ook niet op Bospop

Heart heeft zijn Europese tournee geannuleerd omdat zangeres Ann Wilson geopereerd moet worden. De Amerikaanse rockband mist daardoor ook het optreden op Bospop op 12 juli. Patti Smith vervangt de groep, meldt het Limburgse festival.

30 mei '24 ( 8:40)

Glennis Grace en Gerard Joling bij afscheid van Jan Otten

Gerard Joling en Glennis Grace hebben woensdag opgetreden bij het afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten in de Waalse Kerk in Amsterdam. Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed, was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow.

30 mei '24 ( 8:39)

Boef dit jaar nog in Ziggo Dome met show Gewoon Boef

Boef staat binnenkort in de Ziggo Dome. De artiest geeft op 12 oktober een optreden in de Amsterdamse concerthal met zijn show Gewoon Boef, meldt concertorganisator MOJO woensdag.

30 mei '24 ( 8:34)

Schotse band Snow Patrol volgend jaar in Ziggo Dome

Snow Patrol komt volgend jaar naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De show van de Schotse band is op 8 februari, maakte concertorganisator MOJO donderdag bekend.

30 mei '24 ( 8:30)

Grote schermen om EK-wedstrijden op te kijken erg in trek

Verhuurders van grote schermen zien grote belangstelling voor de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Meerdere bedrijven melden zo goed als volgeboekt te zijn tijdens de wedstrijden van Oranje in de poulefase. Vooral vanuit de horeca is er veel vraag naar videoschermen.

29 mei '24 (12:38)

Martin Garrix tijdens ADE headliner op AMF 2024 in ArenA

Martin Garrix is een van de headliners van de aankomende editie van het Amsterdam Music Festival (AMF) in de Johan Cruijff ArenA. Dat heeft de organisatie van het feest woensdag bekendgemaakt.

29 mei '24 (11:48)

013 Poppodium trekt nieuwe superster: PARTYNEXTDOOR

Na Big Time Rush komt er een andere wereldberoemde artiest naar Tilburg: R&B superster PARTYNEXTDOOR komt naar het land. 013 Poppodium in Tilburg heeft de wereldberoemde artiest gestrikt voor een optreden. Hij komt naar Nederland in het kader van zijn Sorry I’m Outside Tour. Dit is de Europese tour die volgt na zijn Amerikaanse tour deze zomer. Op 16 oktober staat hij op het podium in Tilburg, meldt Tilburg.com.

28 mei '24 (15:02)

Neem voor de zekerheid een poncho mee naar Dauwpop en Amsterdam Open Air

Bezoekers van festival Dauwpop in Hellendoorn moeten komend weekend rekening houden met een nat en modderig terrein. Volgens Weeronline is er vrijdag en zaterdag geregeld zon, maar komt het ook tot buien.