Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Artiesten vandaag op de planken bij jubileumeditie festival Zwarte Cross

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Artiesten vandaag op de planken bij jubileumeditie festival Zwarte Cross
De 25e editie van festival Zwarte Cross gaat vandaag van start. Het festival in de Achterhoek, met artiesten als BLØF, RONDÉ, Bastille en Josylvio op het affiche, duurt tot en met komende zondag. Ook artiesten als Davina Michelle, FLEMMING, Miss Montreal, Goldband, John Coffey en Wolfmother staan op de podia in Lichtenvoorde. In totaal treden er 334 theater- en muziekacts op gedurende het lange weekend.

De organisatie van het festival liet eerder weten dat allerlei vormen van ontoelaatbaar gedrag op het evenement dit jaar streng worden aangepakt. Volgens organisator de Feestfabriek lukt het maar niet om "een kleine groep raddraaiers" te weren. Het gaat onder meer om discriminatie, racisme, homofobie, geweld en vrouwonvriendelijk gedrag, maar ook om wildplassen en gooien met bier, aldus de organisator.

Uitverkocht

Kaarten voor het festival zijn volledig uitverkocht. De tickets waren dit jaar duurder dan tijdens de vorige editie. Een dagkaart kost 45 euro, 12,50 euro meer dan een jaar eerder. Een campingkaart voor het complete weekend is 170 euro, bijna 40 euro meer. "In 2022 hebben wij de prijzen van 2019 (voor corona dus) aangehouden", zei de organisatie daar eerder over. "Dat vonden wij wel zo netjes en sympathiek. Het zal echter niemand ontgaan zijn dat de afgelopen jaren de prijzen van alles behoorlijk gestegen zijn. Dat geldt dus ook voor ons met betrekking tot materiaal, inhuur en inkoop van spullen, et cetera. Vandaar dat wij op deze prijzen zijn uitgekomen."

Zwarte Cross wordt sinds 1997 georganiseerd. Er komen dit jaar ruim 230.000 mensen op het evenement af. In 2020 en 2021 kon het festival door de coronapandemie niet doorgaan. Alle jaren was festivaldirecteur Tante Rikie het gezicht van het festival. Zij zwaaide vorig jaar na ruim twee decennia af.

Door: ANP

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

18 juli '24 ( 6:05)

Derde dag van Nijmeegse Vierdaagse is 'bergetappe' met Zevenheuvelenweg

Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

17 juli '24 (14:16)

Wout & Frank zenden live uit bij Zwarte Cross

Veronica-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof zenden donderdag 18 en vrijdag 19 juli uit vanaf de Zwarte Cross. Dat meldt de zender woensdag. Het duo ontvangt in de middagshow artiesten en "brengt de sfeer van het uitverkochte festival op de radio".

17 juli '24 (13:13)

Vlieland-festival Into The Great Wide Open maakt muziekprogramma compleet

Het is een enorme lijst van artiesten en acts voor het festival op Vlieland Into The Great Wide Open. Met de bekendmaking van onder andere Froukje en S10 is de line-up van het festival nu helemaal compleet, meldt 3voor12. 

16 juli '24 ( 9:07)

Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst, 'burgerwacht' niet welkom

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.