Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Goed festivalweer tijdens eerste dag Zwarte Cross, poncho kan wel handig zijn dit weekend

Door ANP
schedule 4 min
Goed festivalweer tijdens eerste dag Zwarte Cross, poncho kan wel handig zijn
Festival Zwarte Cross krijgt komend weekend te maken met normaal "Hollands zomerweer". Volgens Weeronline zijn de eerste twee dagen van het festival overwegend droog, maar wordt het weer in de loop van het weekend wisselvalliger, met kans op buien.

Zwarte Cross, een van de grootste festivals van Nederland, gaat donderdag in Lichtenvoorde van start met aangenaam festivalweer. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon en de kans op een bui is heel klein. Vrijdag wordt het soortgelijk weer, al is de kans op een bui wel iets groter. Op beide dagen stijgt de temperatuur naar 22 of 23 graden.

In het weekend lijkt het wat wisselvalliger te worden. Zaterdag vallen verspreid over het land enkele buien. Het is nog onzeker waar de meeste buien vallen, maar een poncho zal op sommige festivals geen overbodige luxe zijn. In de loop van het weekend trekt een actief regengebied richting Nederland waardoor de zondag mogelijk flink nat wordt. Vooral de festivals in de noordelijke helft van het land moeten rekening houden met af en toe regen. Dat geldt ook voor bezoekers van de Zwarte Cross op de laatste festivaldag. De temperaturen in het weekend variëren van 20 graden in het noordwesten tot 25 graden landinwaarts.

Tomorrowland

In België staat Tomorrowland op het programma, een van de grootste dancefestivals ter wereld. Ook daar wordt het aanvankelijk aangenaam festivalweer. Vrijdag blijft het overwegend droog met veel zon en de temperatuur loopt op naar een graad of 22. In het weekend is het iets wisselvalliger met zowel zaterdag als zondag kans op enkele buien. Zondag kan het zomers warm worden met een graad of 25. Het zal niet kletsnat worden en er zijn genoeg droge momenten waarop de zon schijnt.

Weeronline waarschuwt wel dat de zonkracht nog steeds hoog is. Met zonkracht 6 of 7 kun je binnen 10 tot 25 minuten verbranden. "Ondanks dat het niet heel warm is, kun je dus zeer snel verbranden. Zoek dus af en toe de schaduw op en luister naar muziek in een festivaltent", luidt het advies van Weeronline.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.