Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geen Nacht van Winschoten vanwege reeks geweldsincidenten

Door ANP
schedule 4 min
Geen Nacht van Winschoten vanwege reeks geweldsincidenten
Vanwege een groot aantal geweldsincidenten in Winschoten is besloten dat het feest de Nacht van Winschoten niet doorgaat. De gemeente Oldambt, waar de plaats onder valt, meldt dat op de website. Het feest zou vrijdag- en zaterdagavond zijn.

De kermis mag doorgaan, maar moet al om 20.00 uur stoppen, er is cameratoezicht op en rond het Marktplein en de politie mag mensen binnen een aangewezen veiligheidsrisicogebied fouilleren. Horeca mag wel open, tot uiterlijk 02.00 uur.

In de Groningse plaats hebben de incidenten tot "ongerustheid over de openbare orde en veiligheid" geleid, zo staat te lezen op de site. Dagblad van het Noorden schrijft dat een bendeoorlog in het drugscircuit gaande is. Volgens de krant zijn op sociale media geruchten over afrekeningen en over mensen die daarom niet naar de Nacht van Winschoten durven te gaan.

Incidenten

Op de site van de gemeente noemt burgemeester Cora-Yfke Sikkema de incidenten "heftig" maar met de maatregelen is er "meer overzicht en is de situatie beter beheersbaar". Ze wijst erop dat niet alles dat via social media wordt verspreid klopt, en dat deze berichten "door het veelvuldig delen ook een eigen leven" gaan leiden.

De politie meldt donderdag in verband met deze zaak dat donderdagochtend vroeg twee jongens geprobeerd hebben een pand aan het Marktplein te beschieten. Dat is niet gelukt, ze liepen weg. De politie is naar ze op zoek. Vorige week donderdag, op 6 juli, waren er in Winschoten ook meerdere incidenten: ‘s middags was een steekpartij aan de Venne en ‘s avonds werd geschoten aan de Transportbaan.

Steekpartij

Het slachtoffer van de steekpartij ging gewond naar het ziekenhuis. En bij de schietpartij aan de Transportbaan vond de politie het 28-jarige slachtoffer uit Groningen zwaargewond voor een pand. Even later op de avond werd op de Papierbaan een tweede slachtoffer gewond gevonden. Dat is een 33-jarige man uit Winschoten.

Er is nog niemand aangehouden.

25 september '23 ( 8:58)

Sweet Dreams is met acht nominaties grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

25 september '23 ( 8:49)

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Amsterdam

Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

22 september '23 (13:20)

Expositie over The Legend of Zelda in Forum Groningen

Cultureel centrum Forum Groningen komt dit najaar met een grote expositie over de game The Legend of Zelda. De tentoonstelling, die vanaf 4 november te zien is, belicht hoe de Japanse computerserie in de afgelopen drie decennia uitgroeide tot een van de meest invloedrijke games ter wereld. Het overzicht wordt samengesteld door curator en techjournalist Bastiaan Vroegop.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.