Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

FLEMMING staat in november in AFAS Live: wil muzikaal iets heel vets neerzetten

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
FLEMMING staat in november in AFAS Live: wil muzikaal iets heel vets neerzetten
FLEMMING staat op 18 november voor het eerst in AFAS Live met een eigen concert. De 27-jarige zanger is er trots op dat hij anderhalf jaar na zijn vliegende start in de Nederlandse muziekindustrie zijn grootste show tot nu toe mag aankondigen. "Ik wil vooral muzikaal iets heel vets neerzetten", vertelt hij in gesprek met het ANP.

"AFAS is natuurlijk een iconische zaal", zegt Flemming Viguurs, zoals de zanger volledig heet. "Ik weet nog dat het de Heineken Music Hall heette en dat ik daar echt grote artiesten heb gezien, zoals Bastille en James Bay. Het is een van dé zalen van Nederland, dus heel vet dat ik daar nu mag staan. Heel gaaf."

De kaarten gaan zaterdag om 10.00 uur in de verkoop, maar over wat het publiek in november kan verwachten kan de zanger nog niet veel kwijt. Wel zal hij in ieder geval hits als Amsterdam, Automatisch, Paracetamollen en zijn nieuwe zomerse single Hypnose ten gehore brengen. "Het wordt een heel vette show, waarbij in ieder geval het podiumdeel belangrijk zal zijn. De rest is nog een verrassing", lacht hij na kort overleg met zijn manager over wat er al gezegd mag worden over de show. "De muziek zal in ieder geval het belangrijkst zijn. Alles wat je de lucht in schiet qua confetti moet bijdragen aan de muziek, niet andersom."

Gastartiesten worden niet verwacht. "Het is wel gaaf als de kranten straks koppen van 'Flemming met band in AFAS Live en het dak ging eraf'", zegt hij lachend. Als het dak er letterlijk af moet, zal hij een paar deurtjes op moeten schuiven naar de Johan Cruijff ArenA, en dat staat ook zeker op zijn verlanglijstje. "Natuurlijk droom ik ook al van Ziggo Dome of de ArenA, maar het gaat allemaal al zo snel. Als je ziet wat er in anderhalf jaar al gebeurd is... Ziggo lijkt me mooi voor over een paar jaar. Dat is misschien ook wel beter. We doen alles stapje voor stapje", besluit hij.

28 mei '24 (15:02)

Neem voor de zekerheid een poncho mee naar Dauwpop en Amsterdam Open Air

Bezoekers van festival Dauwpop in Hellendoorn moeten komend weekend rekening houden met een nat en modderig terrein. Volgens Weeronline is er vrijdag en zaterdag geregeld zon, maar komt het ook tot buien.

28 mei '24 (10:21)

René van Meurs op tournee met nieuwe voorstelling

René van Meurs gaat op tournee met zijn nieuwe voorstelling genaamd Noodzakelijk kwaad. "Ik ga vanaf oktober bijna 100 keer op tour met mijn nieuwe show", schrijft Van Meurs in een bericht op Instagram. De première is op 23 januari volgend jaar in Theater Diligentia in Den Haag.

28 mei '24 ( 8:57)

Anouk heeft nieuw voorprogramma voor concerten na annulering sor

Een 'opwarm-dj' verzorgt vrijdag en zaterdag het voorprogramma bij de concerten van Anouk in de Ziggo Dome. Dat laat een woordvoerder van concertorganisator MOJO maandag weten aan het ANP. Eind april gaf artiest sor aan niet langer als voorprogramma te willen optreden, onder meer omdat Anouk in een discussie op sociale media meerdere keren het n-woord had gebruikt.

27 mei '24 (13:18)

Tweede show Nicki Minaj in Ziggo Dome vooralsnog ongewijzigd

De arrestatie van Nicki Minaj afgelopen weekend op luchthaven Schiphol lijkt geen gevolgen te hebben voor de rest van haar tour. Ook het optreden van de rapper aanstaande zondag in de Ziggo Dome gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat aan het ANP weten dat "niks erop wijst" dat het tweede optreden van de zangeres in ons land geen doorgang kan vinden.

27 mei '24 (11:21)

London Grammar staat dit najaar in Ziggo Dome

De Britse band London Grammar komt op zondag 3 november naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO laat weten dat de kaarten voor het concert op vrijdag 31 mei in de verkoop gaan via Ticketmaster.

27 mei '24 (10:18)

Van Gogh Village Museum wint publieksprijs Beste gebouw van Nederland

Architectenbureau Diederendirrix heeft met het Van Gogh Village Museum de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste gebouw van Nederland’ van de BNA Architectenprijs. De jury looft het eigentijdse ontwerp van het gebouw dat tegelijkertijd trouw is aan de unieke historie en omgeving. De Van Gogh Sites Foundation en het Van Gogh Village Museum zijn als opdrachtgever en gebruiker enorm vereerd met de prijs en beschouwen deze als een terechte architectonische hommage aan één van ’s werelds grootste kunstenaars. 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.