Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

FLEMMING staat in november in AFAS Live: wil muzikaal iets heel vets neerzetten

Door ANP
schedule 3 min
FLEMMING staat in november in AFAS Live: wil muzikaal iets heel vets neerzetten
FLEMMING staat op 18 november voor het eerst in AFAS Live met een eigen concert. De 27-jarige zanger is er trots op dat hij anderhalf jaar na zijn vliegende start in de Nederlandse muziekindustrie zijn grootste show tot nu toe mag aankondigen. "Ik wil vooral muzikaal iets heel vets neerzetten", vertelt hij in gesprek met het ANP.

"AFAS is natuurlijk een iconische zaal", zegt Flemming Viguurs, zoals de zanger volledig heet. "Ik weet nog dat het de Heineken Music Hall heette en dat ik daar echt grote artiesten heb gezien, zoals Bastille en James Bay. Het is een van dé zalen van Nederland, dus heel vet dat ik daar nu mag staan. Heel gaaf."

De kaarten gaan zaterdag om 10.00 uur in de verkoop, maar over wat het publiek in november kan verwachten kan de zanger nog niet veel kwijt. Wel zal hij in ieder geval hits als Amsterdam, Automatisch, Paracetamollen en zijn nieuwe zomerse single Hypnose ten gehore brengen. "Het wordt een heel vette show, waarbij in ieder geval het podiumdeel belangrijk zal zijn. De rest is nog een verrassing", lacht hij na kort overleg met zijn manager over wat er al gezegd mag worden over de show. "De muziek zal in ieder geval het belangrijkst zijn. Alles wat je de lucht in schiet qua confetti moet bijdragen aan de muziek, niet andersom."

Gastartiesten worden niet verwacht. "Het is wel gaaf als de kranten straks koppen van 'Flemming met band in AFAS Live en het dak ging eraf'", zegt hij lachend. Als het dak er letterlijk af moet, zal hij een paar deurtjes op moeten schuiven naar de Johan Cruijff ArenA, en dat staat ook zeker op zijn verlanglijstje. "Natuurlijk droom ik ook al van Ziggo Dome of de ArenA, maar het gaat allemaal al zo snel. Als je ziet wat er in anderhalf jaar al gebeurd is... Ziggo lijkt me mooi voor over een paar jaar. Dat is misschien ook wel beter. We doen alles stapje voor stapje", besluit hij.

25 september '23 ( 8:58)

Sweet Dreams is met acht nominaties grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

25 september '23 ( 8:49)

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Amsterdam

Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

22 september '23 (13:20)

Expositie over The Legend of Zelda in Forum Groningen

Cultureel centrum Forum Groningen komt dit najaar met een grote expositie over de game The Legend of Zelda. De tentoonstelling, die vanaf 4 november te zien is, belicht hoe de Japanse computerserie in de afgelopen drie decennia uitgroeide tot een van de meest invloedrijke games ter wereld. Het overzicht wordt samengesteld door curator en techjournalist Bastiaan Vroegop.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.