Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

North Sea Jazz van start in Rotterdam Ahoy

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
North Sea Jazz van start in Rotterdam Ahoy
Rotterdam Ahoy doet vrijdagmiddag de deuren weer open voor drie dagen North Sea Jazz Festival. Ooit begon het evenement met een paar optredens in zes zalen en 9000 bezoekers in Den Haag, dit weekend komen er zo'n 90.000 liefhebbers uit de hele wereld voor ruim 150 optredens op zestien podia.

Op het programma staan legendes als Buddy Guy, Tom Jones, de broers Marsalis, Pat Metheny en John McLaughlin. Ook spelen 'stamgasten' onder wie Gregory Porter, Snarky Puppy en Marcus Miller. Er staan opvallend veel vrouwen op het affiche, stelt festivaldirecteur Jan Willem Luyken, met bijvoorbeeld Jill Scott, Mavis Staples en Lizzo. 'Artist in residence' Esperanza Spalding staat een aantal maal op het podium. Verder is er een flinke inbreng van Britse hiphop. En dan nog de tientallen andere grote en kleine buiten- en binnenlandse namen op het affiche, in grote en kleine zaaltjes.

Thema's die door het muziekprogramma lopen zijn onder meer diversiteit en muzikaal erfgoed, geïnspireerd door de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden. In de randen van het festival zijn er exposities, workshops, live-podcasts, clinics en interviews. Net als vorig jaar kan het publiek ook zelf 'jammen'.

Festivaldirecteur Jan Willem Luyken liet eerder deze week aan het ANP weten zin te hebben in deze editie. "Wat een feest om na bijna een jaar van plannen, organiseren, voorbereiden en vergaderen nu dan eindelijk weer af te trappen met waar het om gaat: de muziek."

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.

22 mei '24 (13:39)

Word jij de nieuwe 'campingburgemeester' van Zwarte Cross?

Het is één van de grootste campings van het land: de camping op de Zwarte Cross. Zij zoeken nog iemand die hen een handje wil helpen. Een once-in-a-lifetime-kans is hoe het festival noemt. Wie deze taak op zich neemt wordt de ‘burgemeester’ van 30.000 jolige en brakke feestvierders, meldt AD.

22 mei '24 (12:58)

Deze artiesten zie je tijdens het AVROTROS Muziekfeest in Zeewolde

Op 29 mei staan zo’n 30 artiesten weer op het podium tijdens het Muziekfeest van AVROTROS in Zeewolde. Onder andere Donnie, Marco Schuitmaker, Tino Martin en Samantha Steenwijk staan op de agenda, meldt Omroep Flevoland.

22 mei '24 (10:58)

Radio 2 Top 2000 wint Ere Zilveren Reissmicrofoon

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft de Ere Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. Volgens de jury is de jaarlijkse eindejaarslijst "hét culturele audio-evenement".