Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Groningen mag tóch genieten van Rammstein

Door ANP
schedule 4 min
Groningen mag tóch genieten van Rammstein
De concerten van de Duitse metalband Rammstein in het Stadspark in Groningen gaan door. Organisator Greenhouse Talent is "door de rechtbank geïnformeerd dat de shows mogen doorgaan zoals gepland en dat de voorlopige voorziening is afgewezen".

De rechtbank in Groningen deed donderdag uitspraak in een zaak over de concerten, waardoor slechts enkele uren voor aanvang van het eerste concert duidelijk was of de concerten konden doorgaan.

Stichting Natuurbeschermingswacht probeerde de concerten bij de rechter tegen te houden. De rechtbank in Groningen liet zich onder meer uit over de verhoogde geluidsnorm voor de concerten. De gemeente Groningen gaf eerder een eenmalige ontheffing voor het verhogen van het geluidsniveau van 100 naar 103 decibel. Dit zou volgens de stichting gehoorschade opleveren bij het publiek en schade aan de natuur.

Van belang

De gemeente Groningen en de organisatie wezen op het grote belang om de concerten te laten doorgaan. Het podium was al opgezet en er komen in totaal 110.000 bezoekers af op de twee optredens van de Duitse band.

De Natuurbeschermingswacht reageerde in een bericht aan de leden op de website: "We hebben het niet gered bij de bestuursrechters, zowel de Raad van State als de rechtbank Noord-Nederland hebben niet ingegrepen. Alle verzoeken zijn afgewezen", aldus de organisatie.

Uitspraken

Wouter de Wilde van Greenhouse Talent is tevreden met de uitspraak, zegt hij in een verklaring. "We zijn blij dat we de komende twee dagen in totaal 110.000 bezoekers mogen ontvangen in het Stadspark in Groningen en zijn heel gelukkig met de uitspraak van de rechter."

Naast de zaak in Groningen, was er woensdag ook een zitting bij de Raad van State over het gebruik van vuurwerk tijdens de shows. De Raad van State oordeelde dat de vuurwerkshows tijdens de concerten door mochten gaan. De Raad van State vond het belang van de organisatie van het concert zwaarder wegen dan het belang van de Natuurbeschermingswacht.

Wangedrag

Over de optredens van Rammstein was sowieso veel te doen. Frontman Till Lindemann kwam recent in opspraak vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag.

Door: ANP

26 september '23 (13:42)

Recreatie Vakbeurs wordt grootser dan ooit: al acht hallen volgeboekt

Het belooft een groots feest te worden. Meer dan 8.500 ondernemers komen op 14 tot en met 16 november naar de Evenementenhal Hardenberg om deel te nemen aan de jaarlijkse vakbeurs voor de recreatiesector, Recreatie Vakbeurs. Dat meldt de organisatie.

26 september '23 ( 9:26)

Kasem, Castricum en Ten Napel kanshebbers Sonja Barend Award

Khalid Kasem, Carrie Ten Napel en Rutger Castricum behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award. De longlist met de tien kanshebbers voor de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar werd maandagavond bekendgemaakt in de talkshow Khalid & Sophie.

26 september '23 ( 8:47)

Kane keert na 10 jaar terug met twee concerten in Ziggo Dome

Kane keert volgend jaar weer terug, tien jaar nadat Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen in 2014 besloten te stoppen met de band. Op 4 en 5 juni 2024 staat de band weer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakten Woesthoff en Van Leeuwen maandag bekend tijdens de première van de Videoland-documentaireserie KANE: A Story Recorded.

25 september '23 ( 8:58)

Sweet Dreams is met acht nominaties grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

25 september '23 ( 8:49)

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Amsterdam

Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

22 september '23 (13:20)

Expositie over The Legend of Zelda in Forum Groningen

Cultureel centrum Forum Groningen komt dit najaar met een grote expositie over de game The Legend of Zelda. De tentoonstelling, die vanaf 4 november te zien is, belicht hoe de Japanse computerserie in de afgelopen drie decennia uitgroeide tot een van de meest invloedrijke games ter wereld. Het overzicht wordt samengesteld door curator en techjournalist Bastiaan Vroegop.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.