Reisadvies Egypte aangescherpt

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Alle niet-essentiële reizen naar Egypte worden ontraden, met uitzondering van de vakantiebestemmingen aan de Rode Zee en de Golf van Aqaba. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag laten weten.

De aanleiding voor de aanscherping van het reisadvies zijn de massale demonstraties tegen president Mohammed Morsi en de dreiging van een staatsgreep. Bij de onrust zijn tientallen doden gevallen. Ook zijn westerse vrouwen het slachtoffer geworden van seksuele intimidatie. In de hoofdstad Caïro staat het verkeer vaak muurvast, waardoor het moeilijk kan zijn een plaats van bestemming te bereiken.

Miljoenen tegenstanders van Morsi demonstreren al sinds zondag om zijn aftreden te eisen. Om 17.00 uur loopt een deadline af die het leger aan Morsi heeft gesteld om tot een overeenkomst te komen met de Egyptische oppositie.

Nederlanders die niet in Egypte verblijven, wordt aangeraden te overwegen of hun verblijf nog noodzakelijk is. Wie blijft, wordt aangeraden zich gedeisd te houden en de aanwijzingen van het leger en de politie strikt op te volgen. De aanscherping van een reisadvies kan verder gevolgen hebben voor de dekking van onder meer reisverzekeringen.