Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rechter doet enkele uren voor aanvang uitspraak over concerten Rammstein

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Rechter doet enkele uren voor aanvang uitspraak over concerten Rammstein
De rechtbank in Groningen doet donderdag uitspraak in de zaak die woensdag diende over de concerten van de Duitse band Rammstein. Mogelijk wordt pas enkele uren voor aanvang van het eerste concert in het Stadspark in Groningen duidelijk of de concerten kunnen doorgaan.

De stichting Natuurbeschermingswacht wilde voorkomen dat de concerten plaatsvinden en had de rechtbank Noord-Nederland gevraagd om alle vergunningen en toestemmingen voor de concerten te schorsen. De zaak gaat onder meer over de tijdelijke verhoging van de geluidsnorm van 100 naar 103 decibel. Tijdens de zitting op woensdag wees de stichting op de gevolgen voor de omwonenden en dieren die in de omgeving leven.

Opvoeren geluidsniveau noodzakelijk

Volgens organisator Greenhouse Talent is het opvoeren van het geluidsniveau juist noodzakelijk voor de concerten van Rammstein. Ook is het belang om de concerten door te laten gaan groot. De gemeente hield de rechter ook voor dat het terrein al gereed is en het podium er staat. Ook het bezwaar over de kans op het oplopen van gehoorschade werd door de gemeente van tafel geveegd, omdat het publiek dringend wordt geadviseerd gehoorbescherming te dragen.

Vuurwerkshow

Woensdag diende ook een zaak bij de Raad van State over het gebruik van vuurwerk bij de shows van de Duitse band. De Raad van State besloot dat de vuurwerkshow bij de concerten mag doorgaan, omdat het belang van de organisator van het concert zwaarder weegt.

De Duitse band staat twee avonden in het Stadspark voor in totaal 110.000 bezoekers. De optredens van de Duitse metalband zijn omstreden. Rammstein ligt onder vuur sinds zanger Till Lindemann wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Meerdere vrouwen zouden gedrogeerd en aangerand of verkracht zijn door de zanger.

28 mei '24 (15:02)

Neem voor de zekerheid een poncho mee naar Dauwpop en Amsterdam Open Air

Bezoekers van festival Dauwpop in Hellendoorn moeten komend weekend rekening houden met een nat en modderig terrein. Volgens Weeronline is er vrijdag en zaterdag geregeld zon, maar komt het ook tot buien.

28 mei '24 (10:21)

René van Meurs op tournee met nieuwe voorstelling

René van Meurs gaat op tournee met zijn nieuwe voorstelling genaamd Noodzakelijk kwaad. "Ik ga vanaf oktober bijna 100 keer op tour met mijn nieuwe show", schrijft Van Meurs in een bericht op Instagram. De première is op 23 januari volgend jaar in Theater Diligentia in Den Haag.

28 mei '24 ( 8:57)

Anouk heeft nieuw voorprogramma voor concerten na annulering sor

Een 'opwarm-dj' verzorgt vrijdag en zaterdag het voorprogramma bij de concerten van Anouk in de Ziggo Dome. Dat laat een woordvoerder van concertorganisator MOJO maandag weten aan het ANP. Eind april gaf artiest sor aan niet langer als voorprogramma te willen optreden, onder meer omdat Anouk in een discussie op sociale media meerdere keren het n-woord had gebruikt.

27 mei '24 (13:18)

Tweede show Nicki Minaj in Ziggo Dome vooralsnog ongewijzigd

De arrestatie van Nicki Minaj afgelopen weekend op luchthaven Schiphol lijkt geen gevolgen te hebben voor de rest van haar tour. Ook het optreden van de rapper aanstaande zondag in de Ziggo Dome gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat aan het ANP weten dat "niks erop wijst" dat het tweede optreden van de zangeres in ons land geen doorgang kan vinden.

27 mei '24 (11:21)

London Grammar staat dit najaar in Ziggo Dome

De Britse band London Grammar komt op zondag 3 november naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO laat weten dat de kaarten voor het concert op vrijdag 31 mei in de verkoop gaan via Ticketmaster.

27 mei '24 (10:18)

Van Gogh Village Museum wint publieksprijs Beste gebouw van Nederland

Architectenbureau Diederendirrix heeft met het Van Gogh Village Museum de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste gebouw van Nederland’ van de BNA Architectenprijs. De jury looft het eigentijdse ontwerp van het gebouw dat tegelijkertijd trouw is aan de unieke historie en omgeving. De Van Gogh Sites Foundation en het Van Gogh Village Museum zijn als opdrachtgever en gebruiker enorm vereerd met de prijs en beschouwen deze als een terechte architectonische hommage aan één van ’s werelds grootste kunstenaars. 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.