Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grote festivals staan aankomend weekend stil bij Keti Koti

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Grote festivals aankomend weekend staan stil bij Keti Koti
Rolling Loud in Rotterdam en Down The Rabbit Hole bij Beuningen staan komend weekend uitgebreid stil bij Keti Koti. Voorafgaand, maar ook op de festivaldagen op 30 juni en 1 juli wordt bij de twee grote festivals aandacht besteed aan de afschaffing van de slavernij.

Op Keti Koti wordt de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd. Dit jaar is het precies 150 jaar geleden dat er definitief een einde kwam aan slavernij onder Nederlands bewind. Op zowel vrijdag als zaterdag zal er tijdens Rolling Loud op het hoofdpodium worden stilgestaan bij respectievelijk de herdenking en viering. Vrijdag staat in het teken van de herdenking van hen die streden voor vrijheid en zaterdag wordt de afschaffing van de slavernij gevierd.

Festivaldirecteur Camiel le Rutte zegt tegen het ANP dat de organisatie het belangrijk vindt dat bezoekers van het festival zich verdiepen in het onderwerp en op die manier kunnen bijdragen aan bewustwording over het slavernijverleden. De organisatie heeft ook een korte film laten maken over het onderwerp, die op het festival in première gaat. De door Cye Wong Loi-Sing geregisseerde film put uit de unieke relatie tussen hiphop en heling zonder achteloos over het verleden heen te stappen. Later zal die film ook online komen. De komende tijd zal ook op de website en sociale media van Rolling Loud aandacht worden besteed aan Keti Koti.

Down The Rabbit Hole

Ook Down The Rabbit Hole staat stil bij Keti Koti komende zaterdag, vertelt festivaldirecteur Ide Koffeman. Alle drie de festivaldagen verzorgt de Ghanese Nederlander Bnnyhunna een twee uur durende Spiritual Jazz Jam, en op zaterdag staat die in het teken van de feestdag. "Ze hebben op zaterdag een aantal sprekers uitgenodigd die op het thema inhaken", vertelt Koffeman. "En illustrator Hedy Tjin heeft een schaafijskar beschilderd, daarmee vieren we de dag ook een beetje."

Rolling Loud vindt plaats in en rondom Rotterdam Ahoy. De headliners van het festival zijn Travis Scott en Kendrick Lamar. Ook onder anderen Lijpe, Lil Uzi Vert en GloRilla staan op de line-up. Down The Rabbit Hole vindt plaats in recreatiepark De Groene Heuvels in Ewijk en heeft als headliner onder meer de Nigeriaanse zanger Burna Boy op het programma staan.

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.