Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grote festivals staan aankomend weekend stil bij Keti Koti

Door ANP
schedule 5 min
Grote festivals aankomend weekend staan stil bij Keti Koti
Rolling Loud in Rotterdam en Down The Rabbit Hole bij Beuningen staan komend weekend uitgebreid stil bij Keti Koti. Voorafgaand, maar ook op de festivaldagen op 30 juni en 1 juli wordt bij de twee grote festivals aandacht besteed aan de afschaffing van de slavernij.

Op Keti Koti wordt de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd. Dit jaar is het precies 150 jaar geleden dat er definitief een einde kwam aan slavernij onder Nederlands bewind. Op zowel vrijdag als zaterdag zal er tijdens Rolling Loud op het hoofdpodium worden stilgestaan bij respectievelijk de herdenking en viering. Vrijdag staat in het teken van de herdenking van hen die streden voor vrijheid en zaterdag wordt de afschaffing van de slavernij gevierd.

Festivaldirecteur Camiel le Rutte zegt tegen het ANP dat de organisatie het belangrijk vindt dat bezoekers van het festival zich verdiepen in het onderwerp en op die manier kunnen bijdragen aan bewustwording over het slavernijverleden. De organisatie heeft ook een korte film laten maken over het onderwerp, die op het festival in première gaat. De door Cye Wong Loi-Sing geregisseerde film put uit de unieke relatie tussen hiphop en heling zonder achteloos over het verleden heen te stappen. Later zal die film ook online komen. De komende tijd zal ook op de website en sociale media van Rolling Loud aandacht worden besteed aan Keti Koti.

Down The Rabbit Hole

Ook Down The Rabbit Hole staat stil bij Keti Koti komende zaterdag, vertelt festivaldirecteur Ide Koffeman. Alle drie de festivaldagen verzorgt de Ghanese Nederlander Bnnyhunna een twee uur durende Spiritual Jazz Jam, en op zaterdag staat die in het teken van de feestdag. "Ze hebben op zaterdag een aantal sprekers uitgenodigd die op het thema inhaken", vertelt Koffeman. "En illustrator Hedy Tjin heeft een schaafijskar beschilderd, daarmee vieren we de dag ook een beetje."

Rolling Loud vindt plaats in en rondom Rotterdam Ahoy. De headliners van het festival zijn Travis Scott en Kendrick Lamar. Ook onder anderen Lijpe, Lil Uzi Vert en GloRilla staan op de line-up. Down The Rabbit Hole vindt plaats in recreatiepark De Groene Heuvels in Ewijk en heeft als headliner onder meer de Nigeriaanse zanger Burna Boy op het programma staan.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.