Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Helemaal geen 'row zero' bij Rammstein-concerten in Groningen

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Helemaal geen 'row zero' bij Rammstein-concerten in Groningen
Bij de concerten van de Duitse metalband Rammstein in Groningen volgende week is er helemaal geen 'row zero', de speciale VIP-rij bij het podium. Dat laat organisator Greenhouse Talent desgevraagd weten aan het ANP. Eerder gingen er berichten rond in de media dat er geen vrouwelijke bezoekers op rij 1 zouden mogen staan.

Volgens een woordvoerster van Greenhouse Talent is dat echter "niet de correcte omschrijving", gezien er geen 'row zero' is tijdens de optredens van Rammstein in Groningen. "Uiteraard mogen vrouwen gewoon op de 1e rij van het veld staan."

Over eventuele extra beveiliging zegt de zegsvrouw: "Als organisatie zijn we altijd verantwoordelijk voor de veiligheid van de bezoekers, dus er is altijd voldoende security." Dat er geen afterparty wordt georganiseerd kan Greenhouse Talent bevestigen.

Seksueel wangedrag

De maatregelen volgen op beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van Till Lindemann, zanger van Rammstein. Zo zou hij bij concerten met regelmaat vrouwelijke fans backstage hebben laten komen en gedrogeerd hebben, om vervolgens seks met ze te hebben. Die vrouwen zouden vooraf zijn uitgezocht en op de eerste rij geplaatst zodat ze na afloop makkelijk backstage konden komen. In Berlijn loopt nu een onderzoek naar deze beschuldigingen.

In de Groningse gemeenteraad waren vragen gesteld over de maatregelen die Groningen had genomen om te voorkomen dat zich soortgelijke incidenten bij de concerten in het Stadspark voor zouden kunnen doen. Op 6 juli wordt vanwege de MeToo-aantijgingen een protestmars georganiseerd waar een paar honderd mensen worden verwacht. De Duitse groep speelt op 6 en 7 juli in Groningen.

27 mei '24 (13:18)

Tweede show Nicki Minaj in Ziggo Dome vooralsnog ongewijzigd

De arrestatie van Nicki Minaj afgelopen weekend op luchthaven Schiphol lijkt geen gevolgen te hebben voor de rest van haar tour. Ook het optreden van de rapper aanstaande zondag in de Ziggo Dome gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat aan het ANP weten dat "niks erop wijst" dat het tweede optreden van de zangeres in ons land geen doorgang kan vinden.

27 mei '24 (11:21)

London Grammar staat dit najaar in Ziggo Dome

De Britse band London Grammar komt op zondag 3 november naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO laat weten dat de kaarten voor het concert op vrijdag 31 mei in de verkoop gaan via Ticketmaster.

27 mei '24 (10:18)

Van Gogh Village Museum wint publieksprijs Beste gebouw van Nederland

Architectenbureau Diederendirrix heeft met het Van Gogh Village Museum de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste gebouw van Nederland’ van de BNA Architectenprijs. De jury looft het eigentijdse ontwerp van het gebouw dat tegelijkertijd trouw is aan de unieke historie en omgeving. De Van Gogh Sites Foundation en het Van Gogh Village Museum zijn als opdrachtgever en gebruiker enorm vereerd met de prijs en beschouwen deze als een terechte architectonische hommage aan één van ’s werelds grootste kunstenaars. 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.