Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Helemaal geen 'row zero' bij Rammstein-concerten in Groningen

Door ANP
schedule 3 min
Helemaal geen 'row zero' bij Rammstein-concerten in Groningen
Bij de concerten van de Duitse metalband Rammstein in Groningen volgende week is er helemaal geen 'row zero', de speciale VIP-rij bij het podium. Dat laat organisator Greenhouse Talent desgevraagd weten aan het ANP. Eerder gingen er berichten rond in de media dat er geen vrouwelijke bezoekers op rij 1 zouden mogen staan.

Volgens een woordvoerster van Greenhouse Talent is dat echter "niet de correcte omschrijving", gezien er geen 'row zero' is tijdens de optredens van Rammstein in Groningen. "Uiteraard mogen vrouwen gewoon op de 1e rij van het veld staan."

Over eventuele extra beveiliging zegt de zegsvrouw: "Als organisatie zijn we altijd verantwoordelijk voor de veiligheid van de bezoekers, dus er is altijd voldoende security." Dat er geen afterparty wordt georganiseerd kan Greenhouse Talent bevestigen.

Seksueel wangedrag

De maatregelen volgen op beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van Till Lindemann, zanger van Rammstein. Zo zou hij bij concerten met regelmaat vrouwelijke fans backstage hebben laten komen en gedrogeerd hebben, om vervolgens seks met ze te hebben. Die vrouwen zouden vooraf zijn uitgezocht en op de eerste rij geplaatst zodat ze na afloop makkelijk backstage konden komen. In Berlijn loopt nu een onderzoek naar deze beschuldigingen.

In de Groningse gemeenteraad waren vragen gesteld over de maatregelen die Groningen had genomen om te voorkomen dat zich soortgelijke incidenten bij de concerten in het Stadspark voor zouden kunnen doen. Op 6 juli wordt vanwege de MeToo-aantijgingen een protestmars georganiseerd waar een paar honderd mensen worden verwacht. De Duitse groep speelt op 6 en 7 juli in Groningen.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.

19 september '23 (10:33)

Karel Gerlach en Qucee in jury van fietsrace op water in Den Haag

Goldband-zanger Karel Gerlach, rapper Qucee, YouTuber Sophie Milzink en mountainbiker Fabio Wibmer nemen plaats in de jury van Red Bull Stalen Ros, een fietsrace op het water in de Prinsessegracht in Den Haag. De race, die zaterdag plaatsvindt, wordt op 8 oktober uitgezonden op SBS6. Jan Versteegh en Giel de Winter presenteren het evenement.