Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meer dan 600 mensen ontbijten op dijken aan de Waddenkust

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Meer dan 600 mensen ontbijten op dijken aan de Waddenkust / Foto: Marleen Annema
Zaterdag vond een uniek evenement plaats op de dijken langs de Waddenkust. Daar gingen meer dan 600 bezoekers samen ontbijten op 12 verschillende locaties langs de Waddenzee. Het ontbijten op de dijk was ter ere van de 14 verjaardag van Waddenzee Werelderfgoed. Dit jaar is het 14 jaar geleden dat UNESCO de Waddenzee officieel erkende als Werelderfgoed. Het ontbijtevenement werd georganiseerd door Visit Wadden in samenwerking met de Waddenvereniging en lokale ondernemers, meldt Visit Wadden.

Bewoners en bezoekers die zin hadden in een bijzondere ervaring konden ontbijten op de dijken langs het water. Iedereen kon zich aanmelden en dat is ook gedaan. Bijna alle plekken waren dit jaar bezet. “Het ontbijten op de dijk was een mooie gelegenheid om bewoners en bezoekers samen te brengen en tegelijkertijd het belang van het Waddengebied te benadrukken”, aldus Wendy Oude Veldhuis, projectleider van Visit Wadden. “We zijn ontzettend trots op de enorme opkomst en de positieve reacties van de deelnemers. Het toont aan dat mensen zich betrokken voelen bij de bescherming en het behoud van dit natuurgebied.”

Lokale ondernemers

Op elke locatie werden tafels opgesteld met lokale producten, zoals versgebakken brood, biologische producten, fruit en andere hapjes. Dit werd verzorgd door lokale ondernemers. De deelnemers konden aan de tafels aanschuiven en genieten van een ontbijt in het landschap van de Waddenzee.

14 jaar Werelderfgoed

Op 24 juni werd gevierd dat UNESCO de Waddenzee officieel erkende als Werelderfgoed. Zoals gebruikelijk werd dit gevierd op de laatste zaterdag van juni tijden de Dag van het Wad. Op deze dag wordt stilgestaan bij de kenmerken van het gebied, krijgen bezoekers en bewoners een kans om kennis te maken met de Waddenzee en wordt de kwetsbaarheid hiervan benadrukt.

30 mei '24 (10:04)

Nederlands Film Festival geopend door Witte Flits

De 44e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) wordt op 20 september geopend met de film Witte Flits, het speelfilmdebuut van regisseur Laura Hermanides. Dat heeft de organisatie van het evenement in Utrecht donderdag bekendgemaakt.

30 mei '24 ( 9:19)

Zesde concert toegevoegd aan reeks Suzan & Freek

Suzan & Freek hebben weer een concert toegevoegd aan hun reeks in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het duo geeft volgend jaar op 23 mei een zesde show.

30 mei '24 ( 8:47)

Europese tour Heart geannuleerd door operatie zangeres; verschijnen ook niet op Bospop

Heart heeft zijn Europese tournee geannuleerd omdat zangeres Ann Wilson geopereerd moet worden. De Amerikaanse rockband mist daardoor ook het optreden op Bospop op 12 juli. Patti Smith vervangt de groep, meldt het Limburgse festival.

30 mei '24 ( 8:40)

Glennis Grace en Gerard Joling bij afscheid van Jan Otten

Gerard Joling en Glennis Grace hebben woensdag opgetreden bij het afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten in de Waalse Kerk in Amsterdam. Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed, was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow.

30 mei '24 ( 8:39)

Boef dit jaar nog in Ziggo Dome met show Gewoon Boef

Boef staat binnenkort in de Ziggo Dome. De artiest geeft op 12 oktober een optreden in de Amsterdamse concerthal met zijn show Gewoon Boef, meldt concertorganisator MOJO woensdag.

30 mei '24 ( 8:34)

Schotse band Snow Patrol volgend jaar in Ziggo Dome

Snow Patrol komt volgend jaar naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De show van de Schotse band is op 8 februari, maakte concertorganisator MOJO donderdag bekend.

30 mei '24 ( 8:30)

Grote schermen om EK-wedstrijden op te kijken erg in trek

Verhuurders van grote schermen zien grote belangstelling voor de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Meerdere bedrijven melden zo goed als volgeboekt te zijn tijdens de wedstrijden van Oranje in de poulefase. Vooral vanuit de horeca is er veel vraag naar videoschermen.

29 mei '24 (12:38)

Martin Garrix tijdens ADE headliner op AMF 2024 in ArenA

Martin Garrix is een van de headliners van de aankomende editie van het Amsterdam Music Festival (AMF) in de Johan Cruijff ArenA. Dat heeft de organisatie van het feest woensdag bekendgemaakt.

29 mei '24 (11:48)

013 Poppodium trekt nieuwe superster: PARTYNEXTDOOR

Na Big Time Rush komt er een andere wereldberoemde artiest naar Tilburg: R&B superster PARTYNEXTDOOR komt naar het land. 013 Poppodium in Tilburg heeft de wereldberoemde artiest gestrikt voor een optreden. Hij komt naar Nederland in het kader van zijn Sorry I’m Outside Tour. Dit is de Europese tour die volgt na zijn Amerikaanse tour deze zomer. Op 16 oktober staat hij op het podium in Tilburg, meldt Tilburg.com.

28 mei '24 (15:02)

Neem voor de zekerheid een poncho mee naar Dauwpop en Amsterdam Open Air

Bezoekers van festival Dauwpop in Hellendoorn moeten komend weekend rekening houden met een nat en modderig terrein. Volgens Weeronline is er vrijdag en zaterdag geregeld zon, maar komt het ook tot buien.