Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Organisatie zomereditie Heroes Dutch Comic Con: beste show ooit

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Organisatie zomereditie Heroes Dutch Comic Con: beste show ooit
De organisatie van Heroes Dutch Comic Con kijkt terug op een succesvolle eerste zomereditie van het Nederlandse popcultuurevenement. Eventmanager Boet Havenaar laat zondag vlak na het sluiten van de deuren van de Jaarbeurs Utrecht aan het ANP weten dat het "fantastisch" is geweest. "Onze beste show ever", zegt hij.

Volgens Havenaar zijn er ondanks de hitte "nagenoeg geen bijzonderheden" geweest met de ongeveer 55.000 bezoekers. Vooraf stelde de organisatie een uitgebreid hitteplan op. Zo werden er extra toegangspoorten toegevoegd om rijen sneller weg te werken, mochten bezoekers hun waterflesjes mee naar binnen nemen en bijvullen en waren medewerkers extra alert op het herkennen van hitteklachten. "We hebben de juiste maatregelen genomen", concludeert Havenaar.

Een andere maatregel was dat bezoekers, die doorgaans uitbundig verkleed naar de popcultuurbeurs komen, waren opgeroepen zich niet te warm aan te kleden. "Daar is enorm gehoor aan gegeven", zegt Havenaar. "Daarin zag je wel een verschil met andere edities. Mensen waren niet per se minder uitbundig gekleed, maar wel een stuk luchtiger." Volgens de organisator was zo'n 65 procent van de bezoekers verkleed. "Van iets simpels tot echt heel erg uitgedost."

Handtekening

Wat Havenaar verder opviel was dat het aantal mensen dat tegen betaling een handtekening krijgt of op de foto kan met een bekende gast elk jaar toeneemt. "We proberen dat elke editie meer onder de aandacht te brengen en je ziet dat steeds meer mensen daar gebruik van maken." Bezoekers konden dit keer een handtekening krijgen of op de foto met onder anderen acteurs Gwendoline Christie en Danny Trejo.

Nu de eerste zomereditie van Heroes Dutch Comic Con erop zit, richt de organisatie zich alweer op de volgende editie. Die zal plaatsvinden op 18 en 19 november, opnieuw in de Jaarbeurs in Utrecht. "We hebben nu een zomer- en een wintereditie, met elk een eigen identiteit." De zomereditie van volgend jaar belooft zelfs extra bijzonder te worden, want dan viert de Nederlandse Comic Con haar tiende jaar. "Dat wordt echt een speciaal evenement, waarin we heel verrassende dingen gaan doen", blikt de organisator alvast vooruit.

27 mei '24 (13:18)

Tweede show Nicki Minaj in Ziggo Dome vooralsnog ongewijzigd

De arrestatie van Nicki Minaj afgelopen weekend op luchthaven Schiphol lijkt geen gevolgen te hebben voor de rest van haar tour. Ook het optreden van de rapper aanstaande zondag in de Ziggo Dome gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat aan het ANP weten dat "niks erop wijst" dat het tweede optreden van de zangeres in ons land geen doorgang kan vinden.

27 mei '24 (11:21)

London Grammar staat dit najaar in Ziggo Dome

De Britse band London Grammar komt op zondag 3 november naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO laat weten dat de kaarten voor het concert op vrijdag 31 mei in de verkoop gaan via Ticketmaster.

27 mei '24 (10:18)

Van Gogh Village Museum wint publieksprijs Beste gebouw van Nederland

Architectenbureau Diederendirrix heeft met het Van Gogh Village Museum de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste gebouw van Nederland’ van de BNA Architectenprijs. De jury looft het eigentijdse ontwerp van het gebouw dat tegelijkertijd trouw is aan de unieke historie en omgeving. De Van Gogh Sites Foundation en het Van Gogh Village Museum zijn als opdrachtgever en gebruiker enorm vereerd met de prijs en beschouwen deze als een terechte architectonische hommage aan één van ’s werelds grootste kunstenaars. 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.