Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Organisatie zomereditie Heroes Dutch Comic Con: beste show ooit

Door ANP
schedule 4 min
Organisatie zomereditie Heroes Dutch Comic Con: beste show ooit
De organisatie van Heroes Dutch Comic Con kijkt terug op een succesvolle eerste zomereditie van het Nederlandse popcultuurevenement. Eventmanager Boet Havenaar laat zondag vlak na het sluiten van de deuren van de Jaarbeurs Utrecht aan het ANP weten dat het "fantastisch" is geweest. "Onze beste show ever", zegt hij.

Volgens Havenaar zijn er ondanks de hitte "nagenoeg geen bijzonderheden" geweest met de ongeveer 55.000 bezoekers. Vooraf stelde de organisatie een uitgebreid hitteplan op. Zo werden er extra toegangspoorten toegevoegd om rijen sneller weg te werken, mochten bezoekers hun waterflesjes mee naar binnen nemen en bijvullen en waren medewerkers extra alert op het herkennen van hitteklachten. "We hebben de juiste maatregelen genomen", concludeert Havenaar.

Een andere maatregel was dat bezoekers, die doorgaans uitbundig verkleed naar de popcultuurbeurs komen, waren opgeroepen zich niet te warm aan te kleden. "Daar is enorm gehoor aan gegeven", zegt Havenaar. "Daarin zag je wel een verschil met andere edities. Mensen waren niet per se minder uitbundig gekleed, maar wel een stuk luchtiger." Volgens de organisator was zo'n 65 procent van de bezoekers verkleed. "Van iets simpels tot echt heel erg uitgedost."

Handtekening

Wat Havenaar verder opviel was dat het aantal mensen dat tegen betaling een handtekening krijgt of op de foto kan met een bekende gast elk jaar toeneemt. "We proberen dat elke editie meer onder de aandacht te brengen en je ziet dat steeds meer mensen daar gebruik van maken." Bezoekers konden dit keer een handtekening krijgen of op de foto met onder anderen acteurs Gwendoline Christie en Danny Trejo.

Nu de eerste zomereditie van Heroes Dutch Comic Con erop zit, richt de organisatie zich alweer op de volgende editie. Die zal plaatsvinden op 18 en 19 november, opnieuw in de Jaarbeurs in Utrecht. "We hebben nu een zomer- en een wintereditie, met elk een eigen identiteit." De zomereditie van volgend jaar belooft zelfs extra bijzonder te worden, want dan viert de Nederlandse Comic Con haar tiende jaar. "Dat wordt echt een speciaal evenement, waarin we heel verrassende dingen gaan doen", blikt de organisator alvast vooruit.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.