Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Chantal Janzen en Jan Smit gaan weer samenwerken aan Duitstalig festival

Door ANP
schedule 5 min
Chantal Janzen en Jan Smit gaan weer samenwerken aan Duitstalig festival
Chantal Janzen en Jan Smit gaan op de Duitse tour en organiseren op zaterdag 6 april 2024 in Ahoy Rotterdam het Festival der Liebe. Tijdens dit evenement passeren bekende Duitse en Oostenrijkse hits de revue. In gesprek met het ANP vertellen Janzen en Smit, ook de presentatoren van de avond, over hun liefde voor Duitstalige muziek en wat zij van het festival verwachten.

De "gezamenlijke liefde voor Duitsland" lag aan de basis van het idee voor het Festival der Liebe, vertelt Smit. "We dachten allebei: is het niet leuk om die interesse te combineren in muziek en bevriende artiesten uit te nodigen om dat met ons te vieren?" Janzen groeide zelf op met Duitstalige muziek en de televisie die altijd op Duitse zenders stond. De presentatrice is ook werkzaam in Duitsland waar zij onder meer The Voice Kids presenteerde.

"Ik ben daar grotendeels grootgebracht en opgegroeid met de cultuur", vervolgt Smit over zijn band met Duitsland. "Bij het festival zullen bij mij herinneringen boven komen waar ik een bepaalde tijdspanne aan kan koppelen. Het wordt echt terug in de tijd en herinneringen ophalen."

Kaartenverkoop

De presentatie van het Festival der Liebe zal volgens de hosts in zowel het Nederlands als het Duits zijn. "Daar ontkom je niet aan, je wilt toch de sfeer benaderen", zegt Smit daarover. Janzen is gewend om in het Duits te presenteren, maar bekent dat het wel vermoeiender is dan het Nederlands. "Het is niet mijn moedertaal, dus ik heb na zo'n dag in het Duits een vermoeide bek en spierpijn in m'n tong."

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Of het een succes wordt en mogelijk vaker kan worden georganiseerd, moet nog blijken. "Het is een compleet nieuw concept, maar we hopen dat het omarmd wordt", zegt Smit. "We hebben allebei wel de nuchterheid om te denken: werkt het, dan doen we het nog een keer. En zo niet, dan niet", denkt Janzen.

Bezoekers van het Festival der Liebe kunnen zich opmaken voor optredens van onder anderen Donnie, DJ Ötzi en Frans Bauer. Andere namen worden later bekendgemaakt. Janzen hoopt dat ook Helene Fischer wil komen, maar moet daarvoor waarschijnlijk eerst "even een bank beroven", zegt ze lachend. "Ik vind Chantal eigenlijk al onze eigen Helene Fischer", zegt Smit. "Zij heeft bijna alles wat Fischer ook heeft, alleen is ze een paar jaar ouder."

Door: ANP

29 september '23 (10:19)

Famke Janssen zet weer voet op Nederlandse bodem voor Heroes Dutch Comic Con

De van origine Nederlandse actrice Famke Janssen komt in november weer het land. De actrice is op 18 en 19 november namelijk te gast bij popcultuur evenement Heroes Dutch Comic Con. Eerder werd al bekend dat ook de Amerikaanse acteur Elijah Wood van de partij is in Utrecht.

29 september '23 ( 8:51)

Organisator Haarlem Vinyl Festival is trots op diversiteit programma

Richard Zijlma is als organisator van het Haarlem Vinyl Festival trots op het diverse programma dat vanaf vrijdag tot zondag in Haarlem geboden wordt. Dit vertelt de directeur voorafgaand aan de eerste editie aan het ANP.

29 september '23 ( 8:42)

Khalid & Sophie vanaf Gouden Kalveren Gala in Utrecht

De talkshow Khalid & Sophie wordt vrijdagavond op het Gouden Kalveren Gala in Utrecht gemaakt. In de uitzending wordt onder meer het Gouden Kalf voor de beste hoofdrol in een dramaserie bekendgemaakt.

28 september '23 (16:21)

Oktoberfest Nijmegen staat opnieuw in de steigers

Volgende week begint de maand oktober alweer, waarmee ook het jaarlijkse Oktoberfest terugkeert in Nijmegen. 7 oktober zullen bezoekers van het Foute Oktoberfest weer feesten in het Goffertpark. Dit meldt West-Maas en Waal Nieuws.

27 september '23 (14:29)

Geen sinterklaasintocht in Staphorst dit jaar

Het college van burgemeester en wethouders van Staphorst heeft besloten dat er dit jaar geen sinterklaasintocht komt. Vanwege de rellen vorig jaar is de intocht in Staphorst aangemerkt als hoogrisico-evenement, waarbij onder andere de politie en de veiligheidsregio moeten adviseren over de aanvraag en de organisatie. Hierdoor is er te weinig tijd om een veilige intocht te organiseren, meldt de gemeente.

27 september '23 ( 9:34)

Nieuwe datum voor geannuleerde fietsrace Redbull Stalen Ros

De Red Bull Stalen Ros, die afgelopen weekend was uitgesteld vanwege het weer, heeft een nieuwe datum. De fietsrace op het water in de Prinsessegracht in Den Haag vindt nu plaats op zaterdag 30 september, dat heeft de organisatie woensdag laten weten. Presentatrice Iris Enthoven en YouTuber Sophie Milzink nemen plaats in de jury. Goldband-zanger Karel Gerlach en rapper Qucee, die eerder in de jury plaats zouden nemen, zijn er op de nieuwe datum niet bij.

27 september '23 ( 9:23)

Kane voegt nog een extra concert toe aan reeks optredens in Ziggo Dome

Kane geeft op vrijdag 7 juni volgend jaar nog een derde concert in Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO meldt dinsdag dat er "vanwege de grote vraag naar kaarten" in de voorverkoop voor de twee eerder aangekondigde shows op 4 en 5 juni, een derde concert is toegevoegd. De normale verkoop voor de drie concerten gaat vrijdag om 10.00 uur van start.

27 september '23 ( 8:52)

Kinderen vanaf vandaag op pad met kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels houdt voor de 75e keer de kinderpostzegelactie. Gedurende een week gaan kinderen langs de deuren om postzegels te verkopen. Deze editie staan er LEGO-figuurtjes op afgebeeld die samen spelen of elkaar helpen, passend bij het thema 'Laat ieder kind meedoen'.

26 september '23 (13:42)

Recreatie Vakbeurs wordt grootser dan ooit: al acht hallen volgeboekt

Het belooft een groots feest te worden. Meer dan 8.500 ondernemers komen op 14 tot en met 16 november naar de Evenementenhal Hardenberg om deel te nemen aan de jaarlijkse vakbeurs voor de recreatiesector, Recreatie Vakbeurs. Dat meldt de organisatie.

26 september '23 ( 9:26)

Kasem, Castricum en Ten Napel kanshebbers Sonja Barend Award

Khalid Kasem, Carrie Ten Napel en Rutger Castricum behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award. De longlist met de tien kanshebbers voor de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar werd maandagavond bekendgemaakt in de talkshow Khalid & Sophie.