Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Chantal Janzen en Jan Smit gaan weer samenwerken aan Duitstalig festival

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Chantal Janzen en Jan Smit gaan weer samenwerken aan Duitstalig festival
Chantal Janzen en Jan Smit gaan op de Duitse tour en organiseren op zaterdag 6 april 2024 in Ahoy Rotterdam het Festival der Liebe. Tijdens dit evenement passeren bekende Duitse en Oostenrijkse hits de revue. In gesprek met het ANP vertellen Janzen en Smit, ook de presentatoren van de avond, over hun liefde voor Duitstalige muziek en wat zij van het festival verwachten.

De "gezamenlijke liefde voor Duitsland" lag aan de basis van het idee voor het Festival der Liebe, vertelt Smit. "We dachten allebei: is het niet leuk om die interesse te combineren in muziek en bevriende artiesten uit te nodigen om dat met ons te vieren?" Janzen groeide zelf op met Duitstalige muziek en de televisie die altijd op Duitse zenders stond. De presentatrice is ook werkzaam in Duitsland waar zij onder meer The Voice Kids presenteerde.

"Ik ben daar grotendeels grootgebracht en opgegroeid met de cultuur", vervolgt Smit over zijn band met Duitsland. "Bij het festival zullen bij mij herinneringen boven komen waar ik een bepaalde tijdspanne aan kan koppelen. Het wordt echt terug in de tijd en herinneringen ophalen."

Kaartenverkoop

De presentatie van het Festival der Liebe zal volgens de hosts in zowel het Nederlands als het Duits zijn. "Daar ontkom je niet aan, je wilt toch de sfeer benaderen", zegt Smit daarover. Janzen is gewend om in het Duits te presenteren, maar bekent dat het wel vermoeiender is dan het Nederlands. "Het is niet mijn moedertaal, dus ik heb na zo'n dag in het Duits een vermoeide bek en spierpijn in m'n tong."

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Of het een succes wordt en mogelijk vaker kan worden georganiseerd, moet nog blijken. "Het is een compleet nieuw concept, maar we hopen dat het omarmd wordt", zegt Smit. "We hebben allebei wel de nuchterheid om te denken: werkt het, dan doen we het nog een keer. En zo niet, dan niet", denkt Janzen.

Bezoekers van het Festival der Liebe kunnen zich opmaken voor optredens van onder anderen Donnie, DJ Ötzi en Frans Bauer. Andere namen worden later bekendgemaakt. Janzen hoopt dat ook Helene Fischer wil komen, maar moet daarvoor waarschijnlijk eerst "even een bank beroven", zegt ze lachend. "Ik vind Chantal eigenlijk al onze eigen Helene Fischer", zegt Smit. "Zij heeft bijna alles wat Fischer ook heeft, alleen is ze een paar jaar ouder."

Door: ANP

27 mei '24 (13:18)

Tweede show Nicki Minaj in Ziggo Dome vooralsnog ongewijzigd

De arrestatie van Nicki Minaj afgelopen weekend op luchthaven Schiphol lijkt geen gevolgen te hebben voor de rest van haar tour. Ook het optreden van de rapper aanstaande zondag in de Ziggo Dome gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat aan het ANP weten dat "niks erop wijst" dat het tweede optreden van de zangeres in ons land geen doorgang kan vinden.

27 mei '24 (11:21)

London Grammar staat dit najaar in Ziggo Dome

De Britse band London Grammar komt op zondag 3 november naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO laat weten dat de kaarten voor het concert op vrijdag 31 mei in de verkoop gaan via Ticketmaster.

27 mei '24 (10:18)

Van Gogh Village Museum wint publieksprijs Beste gebouw van Nederland

Architectenbureau Diederendirrix heeft met het Van Gogh Village Museum de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste gebouw van Nederland’ van de BNA Architectenprijs. De jury looft het eigentijdse ontwerp van het gebouw dat tegelijkertijd trouw is aan de unieke historie en omgeving. De Van Gogh Sites Foundation en het Van Gogh Village Museum zijn als opdrachtgever en gebruiker enorm vereerd met de prijs en beschouwen deze als een terechte architectonische hommage aan één van ’s werelds grootste kunstenaars. 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.