Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bezoekers Concert at SEA gaan mooi festival tegemoet

Door ANP
schedule 4 min
Bezoekers Concert at SEA gaan mooi festival tegemoet
De organisatie van Concert at SEA verwacht een mooi festivalweekend. "Alle lichten staan op groen en ook het weer ziet er mooi uit, niet onbelangrijk voor een buitenfestival. Maar mochten we een buitje opvangen dan werkt dat ook verbroederend", zegt Paskal Jakobsen van BLØF, de Zeeuwse band die het popfestival op de Brouwersdam dit jaar voor de zestiende keer organiseert.

Om ervoor te zorgen dat festivalgangers niets missen van de shows roept de organisatie op om "gezellig op tijd van huis te vertrekken." Hoewel het festival goed bereikbaar is, kunnen een afgesloten Haringvlietbrug en N57 zorgen voor extra drukte op de Zeeuwse wegen. De Haringvlietbrug is wegens werkzaamheden dicht en ook omleidingsroute N57 is vanwege Concert at SEA drie dagen afgesloten.

Festivaldirecteur Lesley Grieten voorziet wel meer drukte op de wegen, maar zegt goed contact te houden met Rijkswaterstaat en de verkeersdiensten. "Bij het festivalterrein verwachten we niet heel veel extra drukte, ook omdat het een driedaags festival is en mensen daardoor gefaseerd aankomen. Het enige wat we kunnen doen is oproepen om gewoon gezellig eerder van huis te vertrekken", aldus Grieten.

Optredens

Jakobsen zegt vooral uit te kijken naar het optreden van zijn persoonlijke voorkeur George Ezra, maar ook naar de shows van de Jeugd van Tegenwoordig en Kris Kross, "die niet zozeer aansluiten bij mijn muzieksmaak." Ook vindt hij het mooi dat Goldband, Son Mieux en Claude ooit als nieuwe namen op hun festival stonden en het geschopt hebben tot "de acts van nu". "Neem Son Mieux, die stonden ooit op het kleine podium en nu staan ze op het mainstage. Dat maakt het extra leuk."

Grieten verheugt zich onder andere op DI-RECT & Residentie Orkest en de eindshow van BLØF: "Vooral die laatste uren geven een magisch gevoel." Daarnaast is hij in zijn nopjes met het gloednieuwe Umoja-podium. "Het lijkt alsof de bands hier op de achterkant van een schip spelen." Ook het strand van het festival is deze editie vernieuwd: dit gedeelte is groter en leuker gemaakt met bijvoorbeeld meer schaduwplekken.

Op het podium van Concert at SEA staan van donderdag tot en met zaterdag onder anderen ook Guus Meeuwis, Anouk, Danny Vera, Suzan & Freek en Antoon.

Door: ANP

26 september '23 (13:42)

Recreatie Vakbeurs wordt grootser dan ooit: al acht hallen volgeboekt

Het belooft een groots feest te worden. Meer dan 8.500 ondernemers komen op 14 tot en met 16 november naar de Evenementenhal Hardenberg om deel te nemen aan de jaarlijkse vakbeurs voor de recreatiesector, Recreatie Vakbeurs. Dat meldt de organisatie.

26 september '23 ( 9:26)

Kasem, Castricum en Ten Napel kanshebbers Sonja Barend Award

Khalid Kasem, Carrie Ten Napel en Rutger Castricum behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award. De longlist met de tien kanshebbers voor de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar werd maandagavond bekendgemaakt in de talkshow Khalid & Sophie.

26 september '23 ( 8:47)

Kane keert na 10 jaar terug met twee concerten in Ziggo Dome

Kane keert volgend jaar weer terug, tien jaar nadat Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen in 2014 besloten te stoppen met de band. Op 4 en 5 juni 2024 staat de band weer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakten Woesthoff en Van Leeuwen maandag bekend tijdens de première van de Videoland-documentaireserie KANE: A Story Recorded.

25 september '23 ( 8:58)

Sweet Dreams is met acht nominaties grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

25 september '23 ( 8:49)

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Amsterdam

Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

22 september '23 (13:20)

Expositie over The Legend of Zelda in Forum Groningen

Cultureel centrum Forum Groningen komt dit najaar met een grote expositie over de game The Legend of Zelda. De tentoonstelling, die vanaf 4 november te zien is, belicht hoe de Japanse computerserie in de afgelopen drie decennia uitgroeide tot een van de meest invloedrijke games ter wereld. Het overzicht wordt samengesteld door curator en techjournalist Bastiaan Vroegop.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.