De Parade trapt af in Rotterdam

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Theaterfestival de Parade gaat donderdagavond van start in het Museumpark in Rotterdam. Op het rondreizende festival zijn 89 artiesten te zien, onder wie Freek de Jonge, Jörgen Raymann, Dominee Gremdaat en Reinout Scholten van Aschat.

Raymann laat tijdens het festival zijn theatervoorstelling Geen Liefde zonder Vrijheid zien. Hij maakte de voorstelling in samenwerking met het Volksoperahuis. De voorstelling gaat in op de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden. De Jonge speelt met zijn eigen band oude en nieuwe nummers.

De Parade is in Rotterdam tot en met 30 juni. Daarna trekt het festival naar Den Haag, waar het van 5 juli tot en met 14 juli in het Westerbroekpark te zien is. Vervolgens doet de Parade het Utrechtse Moreelsepark aan van 19 juli tot en met 4 augustus en beëindigt het festival zijn reis door Nederland in Amsterdam, waar het van 9 tot en met 25 augustus in het Martin Luther Kingpark neerstrijkt.

Vorig jaar trok de Parade een recordaantal van 267 duizend bezoekers. Toen reisden onder anderen Ali B, Spinvis en Ellen ten Damme mee.