Nieuwe drummer voor Normaal

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Normaal staat vanaf volgende maand met een nieuwe drummer op het podium. Fokke de Jong, die vanaf 1989 bij de boerenrockgroep speelde, zwaait op 30 juni af. Hij wordt vervangen door Timo Kelder, maakte Normaal dinsdag bekend.

De Jong verlaat Normaal omdat hij zich wil richten op zijn nieuwe band King of the World. "Wij hopen dat ze King of the World worden", reageert Normaal-frontman Bennie Jolink, die de drummer alle succes wenst.

Kelder, die eerder drumde in de bands Ja Dat Zal en Backcorner Boogie Band, past volgens Jolink perfect bij Normaal. "Als zoon van de voorzitter van Het Anhangerschap, de fanclub, zit Normaal bij Timo in de genen. Tijdens de eerste repetitie was dat direct duidelijk. Hij kent alle nummers en het klonk direct helemaal goed."

Tijdens een bijzonder concert op zondag 30 juni draagt De Jong het stokje over aan Kelder. Beide drummers zijn aanwezig bij het koffieconcert, dat de laatste show van De Jong en de eerste van Kelder is. Kelder staat vervolgens met Normaal op de festivals Zwarte Cross en Schanspop.