Joop Braakhekke vereerd om voor Streisand te koken

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Joop Braakhekke vond het fantastisch om voor Barbra Streisand te mogen koken. De tv-kok werd door Jeroen Krabbé, die Streisand een toer door Amsterdam gaf, uitgenodigd om op een rondvaartboot te koken voor het gezelschap.

"Ik ben zo vereerd", jubelt Braakhekke in het AD. "Het was fantastisch." Streisand kreeg een sateetje, koude aspergesoep, kabeljauw en een speciaal voor haar gecreëerd dessert van gepocheerde peer met aardbeien en marsepein.

Volgens Braakhekke is de diva niet heel openhartig. "Maar toen ik vertelde dat ik het dessert voor haar had bedacht, brak ze wel even. Ze was 'touched'."

Ook Remko Harms, die donderdagavond met Streisand op het podium stond, vond Streisand niet een toegankelijk persoon. "Ontzettend professioneel", vertelt Harms in De Telegraaf. "Maar wel afstandelijk, hoor. Daar was ik al voor gewaarschuwd. Dat ze niet zo uitbundig is, zou volgens haar productieteam te maken hebben met het feit dat ze haar energie voor het concert wil sparen."

De zanger van Los Angeles the Voices kon Streisand, die maandagavond weer in de Ziggo Dome staat, dan ook niet even omhelzen. "Ik sta naast haar op het podium, maar aanraken zit er niet in. Ik ben ook nog helemaal niet met haar samen gefotografeerd. Hopelijk lukt dat vanavond, want ik wil natuurlijk wel dat het voor het nageslacht wordt vastgelegd."