Normal_strand__2_

AMSTERDAM (Novum) - Dinsdag wordt de eerste warme stranddag van dit jaar. Op de stranden van Noord- en Zuid-Holland loopt de temperatuur op tot zo'n 20 graden, meldt Weerplaza zondag. "Het zeewater is met een graad of 10 alleen besteed aan de bikkels."

Ook maandag wordt het warm en liggen de temperaturen tussen de 20 en 25 graden. De zon laat zich vaak zien en er staat weinig wind. Een stapelwolk kan maandag wel zeer lokaal een buitje opleveren. Omdat de wind aanlandig is, wordt het aan zee echter slechts 13 tot 16 graden.

Dinsdag wordt de lucht vochtiger. Vanuit het zuidoosten trekken later op de dag enkele regen- en onweersbuien Nederland in. De wind draait echter naar het oosten, waardoor het warmer wordt op de stranden. Ook op de Zeeuwse stranden wordt het mooi weer, maar 's middags kan daar toch nog een zeewind opsteken. De kans op een bui neemt op de stranden pas tegen of in de avond toe.

Vanaf woensdag wordt het weer frisser. Een koufront met regen trekt dan van het zuidwesten richting het noordoosten van het land. Zodra het koufront gepasseerd is, is de warme lucht het land uit. Daarna neemt de wind in kracht toe. Donderdag wordt de koudste en meest winderige dag van de week. Vooral in de middag en avond waait het stevig. 's Middags wordt het zo'n 13 tot 16 graden. Ook blijft het Hemelvaartsdag vermoedelijk niet droog, maar wanneer het precies gaat regenen, is nog onduidelijk.