Normal_vlag_van_cura_ao

WILLEMSTAD (Novum) - Ook in Willemstad op Curaçao zijn de Koningsspelen vrijdag niet droog verlopen. Kinderen, hoogwaardigheidsbekleders en andere aanwezigen moesten schuilen voor een tropische bui, die een kwartier duurde. Daarna konden de spelen gewoon doorgaan.

Vrijdagochtend lokale tijd vond op het Sint Albertus College de aftrap plaats van de Koningsspelen op Curaçao. De leerlingen luisterden naar het Wilhelmus en zongen gezamenlijk het Curaçaose volkslied. Dat deden ze onder begeleiding van een speciaal blokfluitorkest.

De Koningsspelen worden georganiseerd voor alle kinderen in het basisonderwijs in heel Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. De afgezant van koningin Beatrix, waarnemend gouverneur van Curaçao Adèle van der Pluym-Vreede woonde de opening bij. Die werd verzorgd door de premier van Curaçao, Daniel Hodge.

Van de zeventig basisscholen op Curaçao deden er 64 mee. Sommige scholen hielden de sportdag op hun eigen school. Andere scholen weken uit naar publieke sportvelden aangezien niet alle scholen sportfaciliteiten bij de school hebben.

In Nederland verliepen de spelen vrijdag op veel plaatsen relatief koud en nat. Op sociale media werd gesproken van afgelastingen en onderkoelde kinderen, maar een woordvoerder van de organisatie kon dat eerder op de dag ontkennen noch bevestigen.