Introductie van de Nationale Vaarbon

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Vanaf 21 maart kunnen waterliefhebbers ‘m cadeau krijgen: hier te koop.
 

Initiatief vanuit de branche

De Nationale Vaarbon is een initiatief vanuit de vaarbranche zelf. Bedenkster Marijke van den Broek heeft een nautisch reisbureau en merkte dat veel van haar klanten hun vrienden of familie een dagje op of rondom het water cadeau doen. “Niet vreemd natuurlijk, want Nederland is een waterland. Meer dan de helft van de Nederlanders recreëert minstens een keer per jaar langs of op het water,” aldus Van den Broek. “Wel vreemd is het dat we het vanuit de branche mensen niet aantrekkelijker en makkelijker maken om een dagje op of rondom het water cadeau te doen. Daar willen we met de Nationale Vaarbon verandering in brengen. Zo bieden we waterliefhebbers volop keuze en geven we tegelijk onze collega’s in de waterrecreatie branche een positieve impuls.”

Volop te kiezen

In enkele weken tijd meldden zich meer dan 60 deelnemers aan bij de Nationale Vaarbon, een aantal dat dagelijks groeit en naar verwachting deze maand nog verdubbelt. Kanovaren over de Biesbosch, een tocht door de Amsterdamse grachten, een zeilcursus in Friesland, zeehonden spotten in Zierikzee, wakeboarden in Overijssel, slapen met uitzicht over de Maas of shoppen voor zeilartikelen. Het is slechts een greep uit het aanbod waar de ontvanger van de Nationale Vaarbon terecht kan.

Deelnemer Frans Willemsen van Waterpark Terherne: “Water staat voor genieten. Met de vaarbon maken we het mensen zo makkelijk mogelijk het water op te gaan, en laten we zien hoeveel mogelijkheden er zijn.” Ook Botenwacht Nederland meldde zich direct aan toen het initiatief bekend werd. Directeur Mick Eijsten: “Dit is de kans voor de watersport branche om de krachten te bundelen in deze economisch zware tijden. En de cadeaubon is een bewezen concept.”

© Nationale Recreatiegids