Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Introductie van de Nationale Vaarbon

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vanaf 21 maart kunnen waterliefhebbers ‘m cadeau krijgen: de Nationale Vaarbon. Voor het eerst is er een cadeaubon speciaal gericht op waterrecreatie. De bon kan in heel Nederland ingewisseld worden. Niet alleen om te varen, maar ook eten en overnachten aan het water is mogelijk. Daarnaast kunnen ontvangers met de bon watersportartikelen aanschaffen. Onder andere bootverhuurbedrijven, rederijen, jachthavens, vaarscholen, hotels, restaurants en de Botenwacht hebben zich bij de Nationale Vaarbon aangesloten. De cadeaubon is hier te koop.
 

Initiatief vanuit de branche

De Nationale Vaarbon is een initiatief vanuit de vaarbranche zelf. Bedenkster Marijke van den Broek heeft een nautisch reisbureau en merkte dat veel van haar klanten hun vrienden of familie een dagje op of rondom het water cadeau doen. “Niet vreemd natuurlijk, want Nederland is een waterland. Meer dan de helft van de Nederlanders recreëert minstens een keer per jaar langs of op het water,” aldus Van den Broek. “Wel vreemd is het dat we het vanuit de branche mensen niet aantrekkelijker en makkelijker maken om een dagje op of rondom het water cadeau te doen. Daar willen we met de Nationale Vaarbon verandering in brengen. Zo bieden we waterliefhebbers volop keuze en geven we tegelijk onze collega’s in de waterrecreatie branche een positieve impuls.”

Volop te kiezen

In enkele weken tijd meldden zich meer dan 60 deelnemers aan bij de Nationale Vaarbon, een aantal dat dagelijks groeit en naar verwachting deze maand nog verdubbelt. Kanovaren over de Biesbosch, een tocht door de Amsterdamse grachten, een zeilcursus in Friesland, zeehonden spotten in Zierikzee, wakeboarden in Overijssel, slapen met uitzicht over de Maas of shoppen voor zeilartikelen. Het is slechts een greep uit het aanbod waar de ontvanger van de Nationale Vaarbon terecht kan.

Deelnemer Frans Willemsen van Waterpark Terherne: “Water staat voor genieten. Met de vaarbon maken we het mensen zo makkelijk mogelijk het water op te gaan, en laten we zien hoeveel mogelijkheden er zijn.” Ook Botenwacht Nederland meldde zich direct aan toen het initiatief bekend werd. Directeur Mick Eijsten: “Dit is de kans voor de watersport branche om de krachten te bundelen in deze economisch zware tijden. En de cadeaubon is een bewezen concept.”

© Nationale Recreatiegids

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.