Normal_5710

GRONINGEN - Ondanks een operationeel verlies van bijna 100 miljoen euro over de afgelopen zes maanden investeert de Pierre & Vacances Center Parcs Group (PVCP) in nieuwe parken.

Zo wil PVCP gaan uitbreiden in Spanje. De vastgoedcrisis biedt juist kansen voor het vakantieparkbedrijf, zo bleek bij de presentatie van de halfjaarcijfers eerder deze maand.

"Door de lage vastgoedprijzen is het slimmer om niet zelf te bouwen en ons te beperken tot de exploitatie van al gebouwde vakantieparken", aldus marketingdirecteur Paul Geraerds op Nuzakelijk.nl. Doordat de prijzen van het Spaanse vastgoed gekelderd zijn, kan PVCP daar groeien.

Geraerds ziet het vakantieparkbedrijf dan ook als 'recessieongevoelig'. "Als het economisch goed gaat boeken mensen bij ons een tweede of derde vakantie. Als het slecht gaat gaan ze bijvoorbeeld hun vliegvakantie 'downsizen' naar een verblijf in een van onze parken".

Een kwart van de jaaromzet van 1,5 miljard euro komt voor rekening van de vastgoeddivisie. Momenteel exploiteert het bedrijf 22 locaties in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

"Nieuw is volgend jaar het Saarland, in 2015 gevolgd door twee parken bij Lyon en één in Beieren. Die kosten tussen de 200 en 350 miljoen euro. Daarnaast renoveren we bestaande parken, zoals de Eemhof", aldus Geraerds.

De Pierre & Vacances Center Parcs Group beheert 235.000 bedden en ontvangt in Europa ruim 7,5 miljoen gasten. Helemaal pijnvrij komt het concern niet door de crisis; een project in Marokko werd uitgesteld tot 2014.

© Nationale Recreatiegids / Arend Jan Wonink