Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Trend: huwelijksreis steeds persoonlijker

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km

EINDHOVEN - Eenpersoonlijke invulling geven aan je bruiloft, is de trend in huwelijksland. Deze trend vertaalt zich nu ook door naar de huwelijksreis. Onderzoek laat drie honeymoontrends zien. Ten eerste wensen kersverse bruidsparen een authentieke, kleinschalige bestemming vol sfeer, daarnaast richten ze zich steeds meer op 'slow travel' en tenslotte zoeken ze voor hun huwelijksreis vaker een stedentrip.

Daarom heeft Belvilla, marktleider in vakantiehuizenverhuur, speciaal voor trouwlustigen een huwelijksreisselectie samengesteld op www.belvilla.nl/huwelijksreis.

In alle rust van elkaar genieten
De drie trends uit het onderzoek van Huwelijksreiswijzer sluiten perfectaan bij het aanbod van Belvilla. Een vakantiehuis biedt van nature relatief veel ruimte en privacy in een persoonlijke, authentieke sfeer, waardoor pasgetrouwden in alle rust van elkaar kunnen genieten.

De trend van 'slow travel' past eveneens goed bij een vakantiehuis. Het laat je de streek van binnenuit ontdekken en voelt aan als een tweede thuis, alsof je er werkelijk even woont.

Ten slotte heeft Belvilla de afgelopen jaren haar aanbod in stedentrips fors uitgebreid naar inmiddels bijna veertig Europese steden. Bekende steden als Parijs,Barcelona en Rome hebben hun plaats gevonden, maar Belvilla biedt ook sfeervolle stadswoningen in minder bekende stedentripbestemmingen als Verona, Porto en Sevilla.

Van kustkasteel tot stadsappartement
De huwelijksreispagina van Belvilla biedt een selectie van relatief kleine vakantiehuizen, variërend van super-de-luxe tot knus en romantisch. Het honeymoonaanbod geeft onder meer suggesties voor kasteelovernachtingen, huwelijksreizen aan zee en romantische stedentrips.

In Calabrië, de voet van de Italiaanse laars, bevindt zich direct aan zee bijvoorbeeld een robuust, 7e-eeuws Noormannenkasteel. Hier tref je het kasteelappartementCorpo di Guardia, ingericht met antieke meubelen van de markiezenfamilie die nog steeds eigenaar is. Het slaapkamerraam en het terras bieden een sensationeel uitzicht op zee.

De romantiek van een stad als Florence komt helemaal tot leven in het stadsappartement PiazzaSignoria con Vista. Het appartement doet zijn naam eer aan: het terras kijkt uit op het beroemde Piazza dell Signoria, met onder meer het kenmerkende Palazzo Vecchio.

© Nationale Recreatiegids

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.