Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Boat Show 2012 trekt 26.252 bezoekers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km

GENT - De 24ste Belgian Boat Show sloot deze week haar deuren. Het watersportevenement klokte af op 26.252 bezoekers. "Een lichte daling in vergelijking met vorig jaar, maar met een proportionele verhoging van jachtbezitters", zegt Eveline De Bruycker, Exhibitions Supervisor. Hiermee volgt Belgian Boat Show de algemene bezoekerstrend binnen de beurswereld.

Bovendien was het eerste weekend te verleidelijk voor de enthousiaste schaatsers, klinkt het nog. Er werden zowel zeil- als motorboten verkocht. Zelfs 20 minuten na het officiële sluitingsuur gaf een scheepshoorn aan dat er opnieuw een zeiljacht verkocht was.

"De klant neemt zeer late beslissingen, maar de investering in het eigen waterplezier blijft doorgaan", zo luidde het bij vele van de 175 exposanten. De interesse in diensten en producten die de bestaande vloot aan pleziervaartuigen kunnen upgraden was opvallend groot. Ook de afdeling verhuur en charter van jachten draaide bijzonder goed.

Na de Belgian Boat Show waren heel wat vaarkalenders goed gevuld. Het aanbod van kajuitjachten was meer dan representatief. "Met 9 grote kajuitzeiljachten aan de zeilsteiger en er nog eens een vijftal om heen, hebben we de draad van de actieve reiszeiler weer opgepikt. Het was er bij momenten echt drummen om aan boord te kunnen rondkijken", zegt Marc De Groote, Exhibition Manager.

De interesse was ook te merken in het geslaagde Maritieme Reiscafé, een ontmoetingsmoment tussen ervaren schippers en geïnteresseerde waterreizigers in spé. "Na de uitleg van iemand die al in het hoge Noorden is gaan zeilen, durf ik de reis ook wel aan", vond een deelnemer.

Andere hoogtepunten van deze 24ste editie waren ongetwijfeld de officiële opening met gastland Kaapverdië en Olympische zeilster Evi Van Acker in de kijker. Diverse organisaties zoals Nautiv, Watererfgoed Vlaanderen en Promotie Binnenvaart Vlaanderen hielden druk bijgewoonde seminaries waar men over de toekomst van de watersport en de pleziervaart debatteerde. Vrijdagavond was er het traditionele schot in de roos met talloze prijsuitreikingen, bootdopen en andere demonstraties tijdens de sfeervolle nocturne.

© Nationale Recreatiegids

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.

12 juni '24 (12:24)

Michael Ironside komt naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con heeft nog een bekende naam aangekondigd voor de aankomende editie. Acteur Michael Ironside is deze zomer te gast bij het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. "Michael Ironside is een prominente naam in de wereld van films en televisieseries", schrijft de organisatie. "Met meer dan 270 titels op zijn naam heeft de Canadees een indrukwekkende staat van dienst."

12 juni '24 (10:52)

Pathé Spuimarkt in Den Haag verandert 24 juli in Deadpool & Wolverine-theater

Pathé houdt op 24 juli een groot fan-event rond de première van de nieuwe actiefilm Deadpool & Wolverine. In bioscoop Spuimarkt in Den Haag wordt om 09.30 uur in alle zalen de nieuwe film van productiehuis Marvel vertoond. Het is daarmee volgens Pathé een van de eerste vertoningen van de film; in andere Nederlandse bioscopen draait de film pas aan het einde van de ochtend.

12 juni '24 ( 8:51)

Openingsfilm van Film by the Sea bekend

De 26e editie van het festival Film by the Sea opent op vrijdag 6 september met Een Schitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2003 van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het scenario voor de film schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans.

11 juni '24 (10:56)

Comedian Ronny Chieng geeft extra show in Amsterdam

Acteur en comedian Ronny Chieng geeft in september een tweede show in Amsterdam. Naast zijn bezoek aan Amsterdam op 1 september treedt hij ook op 2 september op in Theater Amsterdam, maakt organisator MOJO dinsdag bekend.

11 juni '24 ( 9:08)

Jubileumeditie The Passion volgend jaar in Terneuzen

Het Zeeuwse Terneuzen is volgend jaar de gaststad voor de vijftiende editie van The Passion. Dat heeft de KRO-NCRV dinsdag bekendgemaakt.