Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Duizenden zwemmers verwacht bij Midzomernachtduik

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km

GRONINGEN (Novum) - Ruim vijftig openluchtzwembaden zijn donderdag open voor de eerste Midzomernachtduik. De organisatie verwacht ruim 25 duizend deelnemers en hoopt dat het weer donderdagavond niet tegenzit.

De weersverwachtingen lijken echter roet in het eten te gooien. In korte tijd kan veel regen vallen. Er is kans op zware windstoten die snelheden tot 100 kilometer per uur bereiken ."Helaas", zegt initiatiefnemer Raymond Leever. "Maar er is wel vaker een weeralarm, en dat wordt dan meestal weer ingetrokken. We gaan vooralsnog gewoon door."

De zwembaden houden de lokale situatie goed in de gaten. "Veiligheid blijft toch belangrijk. Maar we gaan ervan uit dat het meevalt."

De Midzomernachtduik, een tegenhanger van de Nieuwjaarsduik, verwijst naar het midzomernachtfeest, dat in Scandinavië wordt gevierd op de langste dag. Verspreid over het hele land doen 54 zwemaccommodaties mee met de actie. De baden die goede verlichtingen in en om het bad hebben zijn daadwerkelijk 's nachts open. Waar niet genoeg verlichting is, gaan de baden dicht als het laat op de avond begint te schemeren.

Zwembadbranche wil met de Midzomernachtduik het buitenbad op een positieve manier onder de aandacht te brengen, omdat diverse buitenbaden met sluiting worden bedreigd.

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.