Normal_689
LOSSER (Novum) - Inwoners van de gemeente Losser hebben zondag een salade van ruim tachtig meter lang en anderhalve meter breed gemaakt. Het eetbare bouwwerk werd in anderhalf uur aangelegd op het Raadhuisplein in de meanderende vorm van de Twentse rivier de Dinkel.
Megasalade meandert in Losser


De recordpoging werd georganiseerd vanwege het tweehonderdjarig bestaan van de gemeente Losser. Om 13.30 uur was de salade klaar. "Het is een groot feest hier. Uit voorzorg hadden we alles overdekt, maar het is prachtig weer", zegt een van de bereiders. "En het ging beter dan we hoopten, de salade is meer dan tachtig meter geworden." Vooraf was ingezet op 62,5 meter, maar een notaris heeft vastgesteld dat het ruim tachtig meter was.

Voor het culinaire hoogstandje werden 3500 kilo aardappelpuree, 340 kilo augurken, tweehonderd kilo wortels en 130 kilo doperwten gebruikt. "We zijn nu aan het uitdelen en lekker aan het genieten." Lokale ondernemers en het in Losser gevestigde saladebedrijf Johma werkten mee aan het saladeproject.