Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eddie Vedder in Carre voelt als huiskamerconcert

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM (Novum) - Eddie Vedder veranderde het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam woensdagavond in een grote huiskamer. De intieme sfeer zorgde voor een groot contrast met de rockshows die Vedder geeft met zijn rockband Pearl Jam.

"Goedenavond Amsterdam, ik ben blij om er weer te zijn. Het is niet lang geleden, maar ik miste jullie", begon de zanger in het Nederlands. Vier weken stond Pearl Jam nog in de Ziggo Dome. Vedder wisselt zijn eerste solotournee door Europa af met de Pearl Jam-toer.

In Carré geen springende mensen, maar iedereen netjes zittend op zijn stoel. Het maakt het optreden niet minder indrukwekkend. Vedder voert een show op vol afwisseling van muziek en verhalen. Naast zijn solowerk voor de soundtrack van de film Into The Wild ontbreken de Pearl Jam-klassiekers niet. Ook covers van nummers van onder anderen Bruce Springsteen en The Beatles komen voorbij.

De anekdotes zijn even sterk als de songs. Zoals het verhaal over een ontmoeting met Paul McCartney, die iets te theatraal uitbeeldde hoe hij ooit een stomp op zijn neus kreeg en Vedder een klap in zijn gezicht verkoopt. En dat het schrijven van een nummer onder het genot van een joint soms averechts werkt. Regelmatig eindigde een sessie dan in het stofzuigen van zijn appartement.

Als eerste toegift speelt Vedder een aantal duetten met met Glen Hansard, die eerder op de avond het voorprogramma verzorgde. Onder meer Falling Slowly komt voorbij, het nummer dat The Frames-zanger schreef voor de film Once en hem een Oscar opleverde. Het concert wordt afgesloten met Hard Sun, een song van de soundtrack van Into The Wild.

Na bijna dertig nummers te hebben gespeeld is het tijd voor het slotakkoord: Vedder laat zich een klein stukje crowdsurfen over het publiek in Carré. Daarmee is aangetoond dat hij toch echt nog grunge is.

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.