Normal_5808

DEN HAAG (Novum) - Maceo Parker is de winnaar van de Radio 6 Soul & Jazz Icon Award. De 69-jarige saxofonist speelt zondagavond op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

De vakjury eert hem omdat hij al vijftig jaar zijn stempel drukt op soul, funk, jazz en rhythm & blues en deze stijlen met elkaar weet te verbinden. Parker kreeg de prijs zondag uit handen van Radio 6-dj's Sylvana Simons en Jaap Brienen.

"Door zijn samenwerking met soul- en jazzartiesten zoals James Brown, George Clinton en Bootsy Collins, maar ook met popformaties zoals Living Colour, Bryan Ferry, Red Hot Chili Peppers en Dave Matthews Band kwam een groot publiek in aanraking met het unieke saxofoongeluid van Parker", aldus de jury. "De muziek van Maceo Parker is een bron van inspiratie in de hiphopwereld. Hij is één van de meest gesampelde muzikanten ter wereld."

Juryvoorzitter en zendermanager Wilbert Mutsaers ziet in Parker een muzikale vernieuwer. "Zijn muzikaliteit en vakmanschap maken hem tot een groot soul- en jazzicoon."