Normal_5787

MAASTRICHT (Novum) - Albert Verlinde krijgt af en toe de zenuwen nu zijn musical Daddy Cool ook in het buitenland succes heeft. Afgelopen weekeinde was de producent op Mallorca voor de eerste internationale voorstelling van zijn bewerking van Daddy Cool. "Tuurlijk ben ik bang", bekent Verlinde maandag in De Telegraaf.

De 51-jarige presentator merkt duidelijk verschil tussen Mallorca en zijn vertrouwde Nederland, waar de voorstelling tot januari te zien was. "Alles is hier anders, de mentaliteit, het publiek", aldus Verlinde. "Er zitten Duitsers, Engelsen, Russen en Spanjaarden in de zaal. Het is altijd afwachten hoe zij reageren." De voorstelling is drie maanden op het Spaande eiland te zien.

Er is ook Britse interesse getoond in Verlindes bewerking van het stuk, de Daddy Cool-toer door Engeland start 8 oktober. "We hebben een gezond bedrijf opgebouwd in Nederland, waardoor we nu dit soort uitstapjes kunnen maken." Volgens Verlinde zijn ook Denemarken en Duitsland geïnteresseerd in Daddy Cool.

Zijn grote concurrent Joop van den Ende hoeft zich volgens Verlinde nog geen zorgen te maken. "Joop moet niet uitkijken maar wel om zich heen kijken, dan ziet hij ons vanzelf staan."